راهنمای جامع پایگاه مگیران
سایت مگیران، پایگاهی روزآمد از نشریات کشور به منظور رفع نیازهای پژوهشگران و علاقهمندان میباشد. این پایگاه فعالیت خود را از ۱۳۸۰ آغاز کرده است و بیش از ۳۰۰۰ نشریه را پوشش میدهد. کاربران میتوانند با استفاده از فهرست الفبایی، فهرست موضوعی و جستوجو به نشریات موردنظر خود دست یابند. مگیران از سال ۱۳۸۵ بخش روزنامهها را به خدمات خود اضافه کرده است تا پژوهشگران علاوه بر جستوجوی مطالب در مجلات علمی و تخصصی بتوانند مقالات مندرج در روزنامهها را نیز مطالعه و اخبار و رویدادهای مرتبط با حوزه کاری و مطالعاتیشان را پیگیری کنند.
کتابخانهها و سایر سازمانها میتوانند با پرداخت حق اشتراک سالانه امکان دسترسی آسان همه کاربران شبکه داخلی خود به منابع این پایگاه را فراهم نمایند. بسیاری از خدمات مگیران بهصورت رایگان است اما دسترسی به متن مقالات و برخی خدمات تکمیلی با پرداخت حق اشتراک سالانه در اختیار کاربران قرار میگیرد.
عضویت و اشتراک
خدمات مگیران در سه سطح در دسترس کاربران قرار میگیرد:
1. دسترسی آزاد و عمومی به فهرستها، جستوجو و مشاهده عناوین و دادههای مطالب مجلات و روزنامههای عضو
2. عضویت رایگان در سایت برای ایجاد فهرستهای شخصی، بهرهمندی از خدمات اطلاعرسانی و ثبت سفارش خرید نسخه چاپی مجلات
3. دانلود و مطالعه متن مطالب و مقالات موجود با پرداخت حق اشتراک سالانه فردی یا جمعی و بهرهمندی از خدمات و تخفیفهای ویژه مشترکان
نحوه استفاده از راه دور کاربران دانشگاه فردوسی مشهد
دانشگاه فردوسی مشهد از طریق اشتراک سالانه بصورت IP based، دسترسی راحت به متن کامل مقالات در داخل پردیس دانشگاه را فراهم کرده است. اما باتوجه به شرایط موجود و نیاز دانشجویان، اساتید و پژوهشگران به دسترسی از راه دور به مقالات مگیران، این مهم میسر گردیده است.
راهنمای گامبهگام نحوه ثبتنام در این پایگاه آمده است.
1. ابتدا وارد سایت مگیران شوید و در بالای صفحه سمت چپ، گزینه ثبت نام را انتخاب نمایید.
2. پس از انتخاب گزینه ثبتنام، فرمی مطابق شکل زیر در اختیار شما قرار میگیرد
توجه داشته باشید، اگر عضو دانشگاه فردوسی هستید، برای دسترسی به متن کامل مقالات حتماً باید با ایمیل دانشگاه فردوسی مشهد ثبت نام کنید.
3. پس از تکمیل فرم و کلیک روی گزینه ادامه، لینک تائید به ایمیل شما ارسال میشود که باید روی آن کلیک کنید.
توجه: احتمالاً لینکی که به ایمیل دانشگاهی ارسال میشود قابل کلیک نیست؛ بنابراین لینک را کپی کرده و در مرورگر خود وارد کنید.
4. روی ورود بزنید و وارد پایگاه مگیران شوید. بعد از ورود به پایگاه با نام کاربری و کلمه عبور انتخابی خود متصل شوید.
5. جستوجوی خود را انجام دهید. پس از انتخاب مقاله مورد نظر، روی گزینه دریافت فایل pdf بزنید تا لینک فایل مقاله به ایی میل شما ارسال گردد.
نحوه جستوجو
در این پایگاه دو نوع جستوجو امکانپذیر است: جستوجوی ساده و جستوجوی پیشرفته
در ادامه به هرکدام از انواع جستوجو میپردازیم
جستوجوی ساده مطالب
برای جستوجوی ساده در پایگاه مگیران ابتدا باید کلمات و عبارات موردنظر خود را در قسمت تعبیهشده در بالای صفحه درج کنید و کلید جستوجو را بزنید، همچنین میتوانید جستوجوی خود را به فیلدهای مشخص شده نظیر نام و ISSN مجلات، نویسندگان مجلات و… محدود کنید. این امکان وجود دارد که از همان ابتدا از منوی آبشاری کنار دکمه حستجو، مشخص کنید که کلیدواژههای شما فقط در مطالب روزنامهها یا مجلات علمی معتبر و. . جستوجو شوند.
جستوجوی پیشرفته
جستوجوی پیشرفته به شما کمک میکند همزمان کلمات و عبارات بیشتری را در فیلدهای مختلف جستوجو کنید، در این صفحه همچنین فیلترهایی برای محدود کردن بازه زمانی انتشار مطالب یا نوع نشریات و زبان مطالب وجود دارد.
در فرم جستوجوی پیشرفته از تایپ علائم خودداری کنید و برای تفکیک کلمات بین آنها فاصله بزنید. تنها برای مشخص کردن کلمات مرکب یا کلمات متوالی از خط فاصله (-) استفاده کنید تا موتور جستوجو آنها را از هم جدا نکند.
جهت جستوجوی بهتر، دو نوع فرم جستوجوی پیشرفته درنظر گرفته شده است.
جستوجوی پیشرفته ۱
شامل همه این کلمات یا عبارات باشد: موتور جستوجو واژهها و عبارات واردشده در این کادر را بر اساس فاصله تفکیک کرده و سپس به جستوجو میپردازد. نتیجه جستوجو شامل مطالبی است که همه این واژهها در آنها وجود دارد. البته ممکن است واژهها به همان ترتیبی که شما وارد کردهاید در مطلب نباشند. (مانند عملگر AND عمل میکند)
شامل یکی از این کلمات یا عبارات باشد: موتور جستوجو واژهها و عبارات واردشده در این کادر را بر اساس فاصله تفکیک کرده و سپس به جستوجو میپردازد. کافی است یکی از واژهها در مطلبی وجود داشته باشد تا در نتایج جستوجو دیده شود.
این کادر برای مواقعی که مشغول جستوجوی موضوعات مختلف هستید یا میخواهید مترادف کلمات را نیز همزمان جستوجو کنید و یا ترتیب کلمات برایتان اهمیتی ندارد مفید است. در این حالت ضرورتی ندارد که همه کلمات در مطالب یافته شده همزمان وجود داشته باشند. (مانند عملگر OR عمل میکند)
شامل عین این عبارت باشد: هرچه در این کادر وارد کنید دقیقاً جستوجو شده و مطالبی دیده میشود که عین این عبارت در آنها بهکاررفته باشد. مثلاً اگر «توسعه پایدار گردشگری ایران» را جستوجو کنید باید در اطلاعات مطالب عین این عبارت و با همین ترتیب وجود داشته باشد. در این کادر نیازی نیست که بین کلمات از خط فاصله استفاده کنید. (مانند علامت گیومه « » عمل میکند.)
هیچیک از کلمات یا عبارات در آن نباشد: : این قسمت زمانی به کار میرود که بخواهید در جستوجوی خود، مطلبی را حذف و مستثنی کنید. (مانند عملگر NOT عمل میکند). بنابراین در یکی از کادرهای بالا موضوع اصلی خود را وارد نموده (به عنوان مثال: فرش دستبافت) و در این قسمت مطلب حذفی را وارد میکنید. (مثلا گلیم).
جستوجوی پیشرفته ۲
در این فرم میتوانید در هر ردیف فیلد موردنظر و شرط آن را انتخاب و کلمات یا موضوع خود را درج کنید و بطور همزمان چندین فیلد را با هم ترکیب و جستوجو کنید. در بخش پایینی هر دو فرم، گستره جستوجو، دوره زمانی و زبان مورد نظرت نیز قابلتعیین است. همچنین میتوانید نتایج جستوجو را به مقالات دارای متن و مقالات منتشرشده در نشریات علمی معتبر محدود کنید.
جستوجو از طریق فهرست الفبایی مجلات
در منوی اصلی سایت روی مجلات علمی یا مجلات تخصصی یا مجلات عمومی کلیک کنید. فهرست نشریات به شکل جدول، راهنمای الفبایی و راهنمای موضوعی نمایش داده میشود.
با انتخاب عنوان مجله، تمام شمارههای مربوط به آن مجله نمایش داده میشود. با کلیک روی هر شماره، عناوین مقالات آن شماره قابل مشاهده و استفاده است.
امکان خوبی که در نتایج جستوجو به سایت اضافه شده است، ارجاع مقاله است.
پس از جستوجو و انتخاب مقاله مورد نظر، روی آیکون ارجاع کلیک کنید.
در صفحه ارجاع مقاله، متن ارجاع به شیوههای استاندارد مختلف مانند Chicago، Vancouver، MLA، APA و Harvard نمایش داده میشود. با کلیک روی متن ارجاع فارسی یا انگلیسی، انتخاب شما در حافظه ذخیره میشود.
برای تهیه فایل خروجی برای نرمافزارها یا سایتهای مدیریت ارجاع، نرمافزار مورد نظر خود را از قسمت ارسال به نرمافزارها و پایگاههای مدیریت ارجاع در شکل بالا انتخاب کنید و کلید خروجی فارسی یا انگلیسی را بزنید. در خروجی فارسی ارجاعات مقالات به زبان اصلی مقاله خواهد بود.
تهیه و تنظیم: الناز دارآفرین - دانشجوی کارشناسی علم اطلاعات و دانششناسی
- آخرین به روز رسانی چهارشنبه, 08 بهمن 1399
- بازدید: 8332