چند تغییر اساسی در مرکز اطلاع رسانی و کتابخانه مرکزی

در راستای استفاده بهینه از فضاهای موجود و گسترش مخازن کتاب

خانم دکتر زهره عباسی رئیس مرکز اطلاع رسانی و کتابخانه مرکزی روز شنبه 19 بهمن 98 ضمن ارائه گزارش مختصری از تغییرات ایجاد شده در کتابخانه مرکزی دراین مرکز فرمودند:

نظر به اینکه کتابخانه یک ارگانیسم پویا بوده همواره نیاز است که در راستای اهداف پژوهشی و آموزشی دانشگاه و همچنین نیازها رو به تغییر کاربران خود بحث بهینه سازی فعالیت‌ها و خدمات را در دستور کار خود قرار دهد. بخش عمده‌ای از تغییرات و جابجایی‌هایی که در روزهای اخیر انجام شده، با بررسی و کار کارشناسی و نیز بنا بر نیاز و تقاضای کاربران بوده است لذا لازم می‌دانم توضیحاتی مختصری در این خصوص به استحضار برسانم بدیهی است هدف از تغییرات و امکانات ایجاد شده، استفاده بهینه از امکانات موجود و تسهیل در ارائه خدمات و رضایت بیشتر کاربران بوده است.

1-       گسترش فضای مخزن کتاب‌های قابل امانت کتابخانه:

از آنجا که هر ساله منابع بسیار زیادی به روش‌های گوناگون (خرید، مبادله و اهدا) تهیه و به مجموعه کتاب‌های کتابخانه اضافه می‌شود یکی از چالش‌های ممکن در کتابخانه‌ها کمبود فضا برای نگهداری بهینه از این منابع است. با توجه به این که احساس می‌شد با روند گسترش فعلی ممکن است به زودی کتابخانه با مشکل فضا در مخازن کتاب مواجه شود، با همراهی اداره ساختمان دانشگاه و باز طراحی بخشی از فضای طبقه منهای یک فضایی به مساحت 130 متر مربع به مخزن کتاب‌های لاتین اضافه شد. علاوه بر آن با جابه جایی مسیرهای قفسه‌های کتب فارسی و نیز کم کردن فاصله قفسه‌های موجود و افزودن یک ردیف اصلی به بخش کتاب‌های فارس و عربی در مجموع 250 قفسه کتاب به مخزن کتاب اضافه شد. لازم به یادآوری است که قفسه‌های اضافه شده نیز با حداقل هزینه و با تعمیر و اصلاح اندازه قفسه‌های موجود صورت گرفت و برای تسهیل در فرآیند ارائه خدمت به مراجعان و مدیریت صحیح‌تر مجموعه میز امانت جابه‌جا و اصلاح درب ورود خروج در مخزن نیز انجام شد.

P 20200208 140245 vHDR On

 

2-       سالن مطالعه ویژه خواهران و برادران:

یکی از دغدغه های اصلی ما پس از تجمیع کتابخانه های دانشگاه فقدان سالن‌های مطالعه در ساختمان کتابخانه مرکزی بود. اگر چه در بعضی از بخش های کتابخانه از جمله سالن های نشریات، سالن های مرجع و پایان نامه ها تعداد قابل توجهی صندلی برای مطالعه و استفاده دانشجویان وجود دارد و پیش از این نیز یک سالن مطالعه با ظرفیت 80 صندلی در طبقه منهای یک ایجاد شده بود ولی کاربران از کافی نبودن سالن مطالعه در ساختمان اصلی کتابخانه گله مند بودند. لذا با جابجائی ها و ادغام چند بخش در کتابخانه توانستیم دو سالن مطالعه مجزا برای خواهران و برادران ایجاد نموده به طوری که ظرفیت سالن خواهران 75 صندلی و سالن برادران 90 با صندلی تجهیز شد. به این ترتیب در حال حاضر علاوه بر فضاهای مطالعه در بخشهای مختلف کتابخانه فضای قرائت خانه‌های اختصاصی کتابخانه با ظرفیت 235 صندلی می تواند بخشی از نیازهای کاربران را در این خصوص برآورده سازد.

P 20200208 140809 vHDR On

P 20200208 140659 vHDR On

 

3-  انتقال مجموعه های اهدایی به سالن مرجع کتابهای فارسی :

مجموعه های اهدایی شامل مجموعه ارزشمندی است که توسط چند نفر از دانشمندان و کتاب دوستان خراسان به کتابخانه اهداء و بنابه درخواست در مجموعه ای مجزا نگهداری و سرویس دهی می شود، این مجموعه با ارزش که دارای نسخه های منحصر به فرد و نیز کتب چاپ سنگی می باشد، برای ارائه خدمات تخصصی به بخش مرجع کتابخانه انتقال یافت. فضای قبلی اختصاص یافته به این منابع به سالن مطالعه اختصاص یافت.

01

 

4-       ادغام سالن اطلاع رسانی و خدمات پایان نامه های دیجیتال:

با ادغام این دو سالن در حال حاضر فضایی با ظرفیت 40 کامپیوتر جهت استفاده کاربران از اینترنت، پایان نامه های دیجیتال، پایگاههای اطلاعاتی و .... اختصاص یافته است. فضای قبلی که در اختیار بخش اطلاع رسانی بود نیز به سالن مطالعه تبدیل شد.

 P 20200208 140831 vHDR On

5-       تغییر در نمازخانه:

با توجه به این که در کتابخانه به دلیل نزدیکی به مسجد حضرت زهرا (ع) فضایی جهت نمازخانه آقایان اختصاص پیدا نکرده بود و تعدادی از کاربران متقاضی ایجاد این فضا بودند لذا در سالن ورودی کتابخانه با اختصاص مکانی به این امر در حال حاضر نمازخانه ویژه آقایان و بانوان در نظر گرفته شد.

 6-  قرار دادن یک تابلو الکترونیکی در مقابل درب ورودی اصلی کتابخانه:

این تابلو جهت اطلاع رسانی جدیدترین برنامه های کتابخانه از جمله برنامه سخنرانیها ، کارگاههای آموزشی و هر خدمتی که لازم است کاربران از آن مطلع شوند.

P 20200208 135653 vHDR On

 

7-  گردآوری و نمایش کتابهای تالیفی و ترجمه کارشناسان شاغل در دانشگاه فردوسی مشهد:

محل نمایش این مجموعه در سالن ورودی کتابخانه مرکزی می باشد . لازم به ذکر است که در سالن ورودی کتابخانه همواره نمایشگاهی از کتابها و نشریاتی که در دانشگاه و توسط مدیریت نشر آثار علمی منتشر می شود دایر است. در ضمن لازم می دانم از کلیه اعضای هیئت علمی، کارشناسان و کارکنان ارجمند دانشگاه تقاضا نمایم حداقل یک نسخه از کتاب جدیدی که منتشر کرده اند را به کتابخانه مرکزی اهداء نمایند تا در این مجموعه گنجانده شود.

 8-  زیبا سازی فضای کتابخانه:

این زیبا سازی به طرق مختلف از جمله نصب کاریکاتورهای مفهمومی با هدف ایجاد انگیزه برای مطالعه و گسترش و تشویق فرهنگ کتابخوانی و مطالعه و نصب عکس بعضی از همکاران قدیمی که خدمات تاثیر گذار و ارزنده ای داشته اند صورت گرفته است.

 9-  اختصاص مکان (اتاق) ویژه ای به ارائه خدمات مشاوره اطلاعاتی:

کاربران محترم برای دریافت خدمات مربوط به مشاوره اطلاعاتی می توانند از طریق لینک زیر نسبت دریافت نوبت اقدام و در وقت اختصاص یافته مشاوره اطلاعاتی دریافت نمایند.

http://library.um.ac.ir/index.php?option=com_content&view=article&id=10016:information-servises&catid=238:hotnews&lang=fa

 P 20200209 132353 vHDR On

 

در پایان لازم می دانم از تلاشهای ارزنده همکارانم که با همه توان تلاش می کنند با ارئه بهینه خدمات از فعالیتهای آموزشی و پژوهشی دانشگاه به بهترین وجه پشتیبانی کنند، سپاسگزارم و امیدوارم این مرکز هر روز بهتر از روز قبل بتواند در خدمات رسانی موفق باشد و از کلیه کاربران از جمله اساتید ارجمند و دانشجویان و همکاران استدعا می کنم با انتقادات و پیشنهادهای ارزشمند خود ما را در جریان نقطه نظرات خود قرار دهند.                                                                            

Comments are now closed for this entry

آيكون مراجعه

608000کتاب چاپی
2430نشریه چاپی
32600پایان‌نامه
3268865منابع الکترونیکی
102سیستم‌های رایانه
23600اعضاء