پرسشهای پایه درباره خدمات کتابخانه
صفحه حاضر شامل پرسشهای پایه درباره خدمات کتابخانه است که برای دسترسی سریع و فوری به اطلاعات مورد نیاز برای تازه واردها تهیه شده است.
تمامی این مطالب در سایت کتابخانه و در دسته مربوط به خود قرار دارد. شما دانشجوی عزیز میتوانید با بررسی سایت کتابخانه به تمام این اطلاعات دسترسی پیدا کنید.
______________________________________________________________________________
1. جستجو و امانت کتاب
همه دانشجویان دانشگاه فردوسی از زمان ثبت نام در دانشگاه، عضو کتابخانه مرکزی هستند و می توانند با به همراه داشتن کارت دانشجویی، کتاب به امانت ببرند...
امانت کتاب فقط حضوری و خدمات غیر حضوری شامل تمدید، جستجو و رزرو می باشد که این خدمات از طریق پرتال امکان پذیر است.
مدت زمان برای امانت گرفتن کتاب براساس مقطع تحصیلی می باشد. مقطع کارشناسی 6 نسخه به مدت 14 روز مقطع ارشد 10 نسخه به مدت 28 روز مقطع دکترای حرفه ای 10 نسخه به مدت 28 روز مقطع دکترا 12 نسخه به مدت 28 روز اعضای هيات علمی 15 نسخه به مدت 120 روز کارمندان 6 نسخه به مدت 14 روز
دانشجویان تحصیلات تکمیلی، اساتید و کارکنان دانشگاه فردوسی از همه کتابخانه های دانشگاه فردوسی مشهد امکان امانت برایشان میسر می باشد. دانشجویان کارشناسی دانشگاه فردوسی نیز از دانشکده خود (در صورت وجود کتابخانه) و کتابخانه مرکزی امکان امانت برایشان میسر می باشد..
باید عین خود کتاب تهیه و به کتابخانه تحویل داده شود.
با مراجعه به پرتال، قسمت کتابخانه و انتخاب گزینه امانت و کلیک روی دکمه جریمه میزان جریمه عضو قابل مشاهده است با کلیک برروی دکمه پرداخت جریمه، مبلغ جریمه از حساب پرتالی عضو کسر می شود. چنانچه موجودی فعلی حساب عضو کمتر از میزان جریمه باشد، عضو باید ابتدا از طریق پرتال، نسبت به شارژ خدمات(استخر، تغذیه،کتابخانه و.. ) اقدام نماید، سپس دکمه پرداخت جریمه را کلیک نماید.
خیر، ابتدا با توجه به پاسخ سوال قبل بدهی دیرکرد کتاب را پرداخت کرده و سپس کتابهای خود را تمدید کنید.*کتابهای رزروی قابل تمدید نیستند*.
با مراجعه به پرتال، قسمت کتابخانه و انتخاب گزینه امانت و کلیک روی دکمه جریمه میزان جریمه عضو قابل مشاهده است..
دانشجویان کارشناسی دارای معدل بالای 17 می توانند از مزایای دانشجویان کارشناسی ارشد به مدت یک ترم استفاده کنند. این امتیاز فقط به دانشجویان کارشناسی مربوط می شود....
2. امکانات آموزشی و رفاهی
مراجعه به پورتال دانشجویی- انتخاب منوی کتابخانه – قسمت سفارش خرید کتاب برای کتابخانه – انتخاب گزینه درخواست جدید- پر کردن اطلاعات کتابشناسی کتاب مراحل سفارش کتاب موردنظر شما تا آخرین مرحله (آماده امانت) از همین بخش قابل پیگیری و مشاهده است. قابلتوجه: در شروع هر ترم تحصیلی به مدت حدود 30 روز برخی ازکتابهای اهدا شده به کتابخانه و نیز کتابهای مازاد به حراج گذاشته میشود و هزینه دریافتی جهت خرید کتابهای جدید موردنیاز کتابخانه صرف میگردد. دانشجویان محترم می توانند از این فرصت برای تهیه کتابهای درسی مورد نیاز خود استفاده کنند.
دوره های آموزش های کتابخانه ای ٬ و آموزش هایی در جهت ارتقاء سواد اطلاعاتی.برای کسب اطلاعات بیشترکلیک کنید.
ازطریق مراجعه به سایت کتابخانه مرکزی قسمت دوره های آموزشی(ثبت نام الکترونیکی) ٬ مراجعه حضوری به بخش آموزش و ارتباطات کتابخانه مرکزی. برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.
سایت کتابخانه مرکزی٬ کانال تلگرام کتابخانه مرکزی ٬ صفحه اینستاگرام کتابخانه، اطلاعیه های چاپ شده ٬ در برخی موارد تماس تلفنی با شماره های 38806531- 38806543
از طریق مراجعه به مدیر گروه یا نمایندگان انجمن علمی دانشکده از زمان برگزاری تورهای آموزشی مطلع و در آن شرکت فرمائید و یا با مراجعه به کتابخانه (بخش آموزش و ارتباطات) برنامه تور آموزشی ورودهای خود را تنظیم و شرکت نمائید.
تابلوی راهنمای طبقات، انتهای سالن ورودی در طبقه همکف میتونه شما رو راهنمایی کنه یا میز اطلاع رسانی(مونیتور هوشمند ) در وسط سالن ورودی که با لمس اطلاعات هر قسمت و بخش میتونین اطلاعات آن بخش رو دریافت کنین .
بله در طبقه همکف میز و صندلی هایی برای این منظور چیده شده است.
در طبقه اول میزهای انفرادی مطالعه طبقه منهای یک درانتهای مخزن کتاب های لاتین و سالن مطالعه 80 نفری خواهران و برادران در سالن امانت کتابخانه در طبقه منهای یک نیز میزهایی به این منظور چیده شده است . از بخش اهدایی در طبقه مثبت یک هم میتوانید استفاده نمایید بخش تحصیلات تکمیلی در طبقه مثبت یک نیز جایی برای مطالعه ویژه این گروه از دانشجویان و اعضای هیات علمی است .
در طبقه مثبت یک بوفه ای کوچک برای این منظور به مدیریت آقای عبادی وجود دارد.
در مثبت یک این امکانات را فراهم شده و چاپ و تکثیر با مدیریت خانم عبادی در این طبقه وجود دارد و کارهای مربوط به پایان نامه و صحافی هم انجام می گیرد.
ورودی کتابخانه و بخش همکف با وجود دیوار سبز موزه ای از ابزار و وسایل مربوط به کتابخانه و کتابدارها در بخش همکف و ورودی وجود محل نگهداری دوچرخه برای دوچرخه سواران . نمایشگاه های کتاب که به مناسبت های خاصی برگزار می شود.
در بخش همکف ، قبل از ورودی بخش اداری و طبقه مثبت یک در راهروی اصلی
3. اینترنت و منابع الکترونیکی
فهرست پایگاه های اطلاعاتی قابل جستجو در سایت کتابخانه درج شده است به این منظور به قسمت "پایگاه های اطلاعاتی" در سایت کتابخانه مرکزی مراجعه کنید.
مگیران - Magiran ، نورمگز - NOORMAGS ، سیویلیکا - CIVILICA را اشتراک دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه استفاده از هریک از آنها و مشاهده دیگر پایگاههای مرتبط به این صفحه مراجعه کنید.
تمامی مقالات لاتین دارای شناسه DOI در داخل دانشگاه فردوسی مشهد قابل تهیه است. به این منظور با همکاران بخش اطلاع رسانی تماس حاصل فرمایید
برای مشاهده وب سایتهای دانلود کتابهای رایگان لاتین اینجا را کلیک کنید.
برای جستجو و دانلود مقالات اعضای هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد از طریق سایت پژوهشهای اساتید اقدام کنید. چنانچه از طریق سایت امکان دانلود متن کامل را ندارید، به بخش اطلاع رسانی کتابخانه مرکزی مراجعه کنید.
علاوه بر سایت ایرانداک، پایان نامه های دانشگاه فردوسی مشهد از طریق پرتال دانشجویی و در داخل پردیس دانشگاه برای اعضا قابل دانلود است. کافیست وارد پرتال شده و از منوی کتابخانه هر هفته 5 پایان نامه را دانلود کنید. لازم به ذکر است که پایان نامه های مقطع کارشناسی ارشد 18 ماه و دکترا 30 ماه پس از دفاع قابل دانلود می باشد. چنانچه به پایان نامه های جدیدتر نیاز دارید می توانید به سالن مطالعه تحصیلات تکمیلی واقع در مرکز اطلاع رسانی و کتابخانه مرکزی (طبقه اول) مراجعه فرمایید. از این طریق پایان نامه های مقطع کارشناسی ارشد 6 ماه و دکترا 12 ماه پس از دفاع قابل مشاهده و یادداشت برداری است.
از طریق« سایت کتابخانه» هرروز ( بجزایام تعطیل و برخی از دانشگاه های دنیا متن کامل پایان نامه ها را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار داده اند که از طریق سایت دانشگاه ها و کتابخانه های آنها قابل مشاهده است. مرکز اطلاع رسانی و کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد در راستای ارائه خدمات بهینه به کاربران فهرستی از این وب سایتها را تهیه کرده و در سایت کتابخانه قرار داده است. برای دسترسی به این فهرست اینجا را کلیک کنید. دسترسی به متن کامل پایان نامه های لاتین پایگاه پروکوئست (proquest) در داخل دانشگاه امکان پذیر است.برای کسب اطلاعات بیشتر به بخش اطلاع رسانی کتابخانه مرکزی مراجعه فرمایید.
4. مجلات و منابع مرجع
کتابهایی مثل واژنامهها وفرهنگ ها، دایرهالمعارفها، چکیدهنامهها، سالنامهها. بطورکلی کتابهای الفبایی،آماری، قوانین، اطلسهای جغرافیایی، نقشه ها، گزارش ها و... منابع مرجع هستند. بخش مرجع محل نگهداری این منابع و وظیفه کتابداران آن پاسخ گویی به پرسش های گوناگون با استفاده از منابع چاپی موجود است.
تمام دانشجویان ، اعضاء هیئت علمی و کارکنان دانشگاه
خیر، تنها واژه نامه های عمومی در صورت داشتن نسخه تکراری به امانت داده می شود. منابع مرجع امانت داده نمی شوند، تهيه کپی و عکس و فيلم با رعايت مقررات و هماهنگی با كتابدار
بله، با هماهنگی کتابدار مرجع می توان از منابع مرجع عکس و کپی تهیه نمود.
از بخش مرجع، به صورت حضوری، تلفنی، ایمیل و یا چت.
از طریق« سایت کتابخانه» هرروز ( بجزایام تعطیل و پنجشنبه ها) ازساعت 9 -11 صبح و با انتخاب گزینه "از کتابدار بپرس".
شماره های تماس و پست الکترونیکی: بخش فارسی: 38806540 ؛ لاتین: 38806553 این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
منابع این بخش شامل مجلات فارسی، لاتین(فرانسه ،آلمانی و انگلیسی) وعربی در دو بخش جاری(جدید) و آرشیو (قدیم) ، روزنامه و همچنین CD تعدادی از مجلات می باشد.
نشریات در محل کتابخانه قابل استفاده می باشند و به امانت داده نمی شوند. و در صورت نیاز میتوان کپی تهیه نمود.
نظم و ترتیب مجلات فارسی بر اساس الفبایی عنوان است اما مجلات لاتین براساس موضوع و دانشکده است.
مجلاتی که جدید نیستند و مربوط به سالهای قبل می باشند که به صورت مجلد و صحافی شده نگهداری میشوند.
با مراجعه به سایت کتابخانه با آدرس اینترنتی http://library.um.ac.ir ، انتخاب منوی جستجوی منابع، و سپس زیر منوی جستجوی منابع کتابخانه ، کاربرگ جستجوی ساده و پیشرفته و انتخاب نشریات در نوع ماده می توانید جستجوی خود را انجام دهید.
5. ابزارهای پژوهشگری
مجلات معتبر داخلی آنهایی هستند که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور تأیید کرده است. برای بررسی اعتبار نشریات داخلی میتوانید مجلۀ مدنظر خود را در «سامانۀ رتبهبندی نشریات علمی»، «فهرست نشریات پایگاه استنادی علوم جهان اسلام» و «نشریات علمی مصوب در بانک اطلاعات نشریات کشور» جستوجو و اعتبار آنها را بررسی کنید. همچنین خوب است بدانید، اگر نام نشریۀ شما در فهرست مجلات نامعتبر و جعلی آمده بود، یعنی آن نشریه فاقد اعتبار است.
نشریه معتبر خارجی، نشریهای است که در پایگاه استنادی معتبر بینالمللی WOS-Core Collection یا Scopus یا پایگاه تخصصی تأییدشده نمایه شده باشد و درعینحال، در فهرست نشریههای نامعتبر قرار نداشته باشد. برای شناسایی فهرست نشریههای معتبر و فهرست نشریههای نامعتبر به سایت «دفتر برنامهریزی و و سیاستگذاری پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری» یا سایت «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» مراجعه کنید. در این زمینه نیز از بخش اعتبارسنجی نشریات دانشگاه فردوسی مشهد نیز کمک بگیرید.
ISI بهمعنای Institute of Scientific Information است که در حال حاضر، به شرکت Clarivate Analytics تعلق دارد؛ اما به اشتباه آن را ISI مینامند. نشریاتی که در Journal Citation Report (JCR) هستند، نشریاتی هستند که در ISI نمایه شدهاند. باوجوداین، دسترسی به JCR رایگان نیست؛ اما میتوانید از Master Journal List استفاده کنید که دسترسی به آن آزاد است. در این قسمت، نام نشریه یا ISSN (International Standard Serial Number) آن را جستوجو کنید و سپس پایگاهی که نشریه در آن نمایهشده است را بررسی کنید. اگر نشریۀ مدنظر شما در Science Citation Index یا Social Science Citation Index یا Arts & Humanities Citation Index (AHCI)ن نمایه شده باشد، آن نشریه در ISI نمایه شده است.
نام نشریۀ خود را در Master Journal List به آدرس http://mjl.clarivate.com بازیابی کنید. سپس از قسمت Coverage بررسی کنید که آیا آن نشریه در یکی از پایگاههای هستۀ مرکزی نمایه شده است یا خیر یعنی پایگاههای زیر: • Arts & Humanities Citation Index (AHCI) • Science Citation Index Expanded (SCIE) • Social Sciences Citation Index (SSCI) • Emerging Sources Citation Index (ESCI)
هرساله فهرست نشریات JCR منتشر میشود. برای یافتن تازهترین فهرست نشریات JCR بهقسمت «گزارشهای سالانۀ JCR» در بخش علمسنجی کتابخانه مرکزی مراجعه کنید.
برای یافتن IF نشریات باید به پایگاه JCR (فهرست نشریات در WOS) مراجعه کنید. برای دسترسی به فهرست نشریات JCR «گزارشهای سالانۀ JCR» در بخش علمسنجی کتابخانه مرکزی را ببینید.
پایگاه اسکوپوس برپایۀ معیارهایی، به نشریاتی که نمایه میکند، شاخصSJR یا SJR Indicator میدهد که میتوان آن را از نظر اعتبار نشریات معادل شاخصIF در پایگاه WOS در نظر گرفت. برای یافتن نشریات معتبر در پایگاه اسکوپوس باید نشریاتی را انتخاب کنید که شاخص SJR آنها بیشتر است. برای یافتن این شاخص میتوانید به وبسایت SJR: Scimago Journals and Country Ranks مراجعه کرده و نشریۀ مدنظر خود را در آن جستوجو کنید.
در دانشگاه فردوسی مشهد برخی از مهمترین پایگاههای استنادی مثل WOS, Scopus, Mathscinet قابل دسترس است. برای کسب اطلاع از نحوه دسترسی به پایگاه های استنادی با همکاران بخش اطلاع رسانی تماس حاصل فرمایید.
- آخرین به روز رسانی چهارشنبه, 01 شهریور 1402
- بازدید: 2287
608000کتاب چاپی
2430نشریه چاپی
32600پایاننامه
3268865منابع الکترونیکی
102سیستمهای رایانه
23600اعضاء