پیشنهادهای پژوهش رشته اقتصاد

 

 

eghtesad

 

 

 

 home-1صفحه اصلی

1391

1392


 


Animated-Bullet-DiamondBlueDark 1393

 

عنوان پایان نامه

پیشنهاد پژوهش

بررسي تأثير توسعه مالي بر صادرات كالاها و خدمات مطالعه موردي كشورهاي D8

 می  توان از الگوی داده  های تابلویی پویا و همگرایی بلندمدت برای برآورد رابطه بلندمدت و کوتاه  مدت بین توسعه مالي و عوامل تأثیرگذار دیگر بر صادرات كالاها و خدمات استفاده نمود.
2) از آنجا كه شاخص‌هاي پركاربرد توسعه مالي بسيار زياد مي‌باشند، مي‌توان از ساير شاخص‌ها مانند نسبت دارايي‌هاي ساير نهادهاي مالي به توليد ناخالص داخلي، نسبت دارايي‌هاي بانك مركزي به توليد ناخالص داخلي، حاشيه بهره خالص، معيار تمركز بانكداري، هزينه‌هاي بالاسري و ... براي بررسي رابطه بين توسعه مالي و صادرات استفاده نمود.
3) بررسي رابطه عليت بين توسعه مالي و تجارت (مجموع صادرات و واردات) در ايران بطور خاص، كه مي‌تواند به سياست‌گذران در تعيين اولويت‌هاي سياستگذاري كمك نمايد.
4)  استفاده از مدل  های غیرخطی که در اقتصاد کاربرد زیادی دارند برای تبیین رابطه بین توسعه مالي و صادرات در مطالعات آتی پیشنهاد می  شود.

بررسی اثر سرریز تلاطم قیمت در بازارهای بین المللی نفت، بنزین و سوخت دیزل

 در تحقیقات بعدی می توان سایر حامل های انرژی مثل سوخت جت و نفت حرارتی را مورد بررسی قرار داد و وجود یا نبود پدیده سرریز تلاطم در سایر حامل های انرژی را نیز مورد توجه قرار داد.
ü در صورت دسترسی به اطلاعات سازمان اوپک می توان این پدیده را در حامل های انرژی عرضه شده توسط این سازمان نیز بررسی کرد.
ü در این تحقیق مدل متقارن GARCH(1,1) مورد استفاده قرار گرفته است که در تحقیقات بعدی می توان از سایر مدل های نامتقارن این گروه و همچنین GARCH با مراتب بالاتر استفاده کرد.

بررسي اثر توسعه مالي بر سرمايه انساني در ايران

 بررسي اثر سرمايه‌گذاري مستقيم خارجي بر سرمايه انساني
ü بررسي اثر درجه باز بودن اقتصاد بر سرمايه انساني
ü عوامل مؤثر بر افزايش سرمايه انساني در ايران
ü بررسي اثر فقر بر سرمايه انساني

بررسی نقش حمایت از حقوق مصرف کننده در گرایش به تولید ملی(مطالعه موردی لوازم خانگی در شهر مشهد)

از آنجا که پژوهش حاضر در سطح شهر مشهد انجام شده است، می توان این مبحث را در جوامع آماری دیگر نیز مورد بررسی و سنجش قرار داد.
ü علاوه بر صنعت لوازم خانگی ، صنایعی از قبیل خودروسازی، نساجی، پوشاک و ... که علاوه بر نوع داخلی آن ، رقیب خارجی نیز در بازار دارند می توانند مورد مطالعه قرار گیرند.
ü متغیرهای مدیریتی و بازاریابی نیز می توانند در گرایش مصرف کنندگان به کالاهای داخلی تأثیر گذار باشند. از این رو از این متغیر ها نیز می توان در مطالعات آتی استفاده نمود

بررسی آثار نامتقارن نوسانات قیمت نفت بر ترکیب مخارج دولت در ایران

 در مطالعه حاضر نوسانات قیمت نفت بر اساس تعریف مورک و همیتلون تصریح شده اند. پیشنهاد می‌شود که  این مطالعه از روش لی و دیگران (تصریح مقیاس) نیز بررسی شود.
2. در این مطالعه از الگوی خودبازگشت برداری استفاده شده است. در مطالعه‌های آتی می‌توان از الگوی‌های دیگر نیز در بررس این موضوع بهره جست.
3.  به پژوهشگران پیشنهاد می‌شود که این رابطه را بر مخارج دولت به تفکیک فصول بودجه بررسی نمایند.

مطالعه زیرساختارهای تعیین‏کننده اثربخشی توسعه مالی بر رشد اقتصادی در ایران

در درجه اول پیشنهاد می‏گردد سایر زیرساختارهای موجد ستون‏های توسعه مالی و اثرگذاری آن‏ها بر رابطه مالی- رشد مطالعه شود، برخی از مهم‏ترین این زیرساختارها عبارتند از: درجه استقلال بانک مرکزی، رژیم ارزی، فرهنگ، مخارج تحقیق و توسعه، جهانی شدن و ... . در درجه دوم، مطالعه اثر این زیرساختارها بر اثربخشی توسعه مالی بر مسائل غیررشدی توسعه اقتصادی- اجتماعی اهمیت دارد. و در نهایت، مطالعه بر روی توسعه مالی متوازن به عنوان شاه‏کلید برون‏رفت از مدار توسعه‏نیافتگی در کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه‏یافته توجه بیشتر پژوهشگران اقتصادمالی را می‏طلبد.

ارزیابی اقتصادی به‌کارگیری تکنولوژی تولید همزمان برق و حرارت (CHP) در سایت ورزشی شرکت آب و فاضلاب مشهد

 ارزیابی اقتصادی و زیست محیطی افزایش سهم به‌کارگیری سیستم‌های CHP توسط مصرف‌کنندگان با مصرف معمولی در سطح کلان و ملی.
• ارزیابی و مقایسه اقتصادی حذف سرمایه‌گذاری جدید در تولید متمرکز  نیروگاهی برای تامین رشد تقاضای سالیانه برق (که در حال حاضر حدود 8 درصد می‌باشد) و جایگزینی کامل آن با سرمایه‌گذاری در تولید پراکنده توسط مولدهای
CHP.

بررسي تأثير درآمدهاي نفتي بر عملكرد بخش كشاورزي در ايران

 مطالعه  ي تأثیر درآمدهای نفتی بر متغیرهای بخش کشاورزی با استفاده از ساير روش  ها مانند روش  BVAR  ؛
مطالعه  ي تأثیر درآمدهای نفتی بر دیگر متغیرهای بخش کشاورزی.

ارزیابی و مقایسه عملکرد منطق فازی و مدل خود توضیح جمعی میانگین متحرک (ARIMA) در پیش‌بینی قیمت‌های نقدی روزانه نفت وست تگزاس اینترمدیت (WTI)

منطق فازی کاربردهای خود را در بسیاری از علوم در چند دهه‌ی اخیر که از تولد آن می‌گذرد به اثبات رسانیده است. معنای لغوی این کلمه از مبهم بودن است. همان‌طور نیز که در فصول تحقیق شرح دادیم کاربرد این ابزار در علوم انسانی نیز بسیار گسترده است. این مبحث از چندین شاخه و زیرگروه تشکیل شده است که در این تحقیق تنها با استفاده از یکی از آنان (رگرسیون فازی) به پیش‌بینی قیمت نفت پرداختیم. استفاده از متدهای دیگر موجود در این منطق برای پیش‌بینی‌های قیمت‌ها دارای کاربرد فراوانی می‌باشد.
- رگرسیون فازی نه تنها توانایی پیس‌بینی را دارا می‌باشد، می‌تواند برای پروژه‌هایی که به روش برنامه‌ریزی خطی و بهینه‌یابی حل می‌شوند هم دارای کاربرد باشد.
- استفاده از روش‌های مختلف موجود در ریاضیات کاربردی، در علم اقتصاد و ایجاد ارتباط میان این دو رشته، توانایی باز شدن دریچه‌ای نو در تحقیقات و پژوهش‌های علوم اقتصادی را خواهد داشت. علاوه بر آن باعث ایجاد رویکردی نو، که همگام با مطالعات روز دنیا در این رشته است، می‌گردد.

بررسي تاثير سرمايه‌گذاري فناوري اطلاعات و ارتباطات (ICT) بر تقاضای برق بخش‌هاي مصرفي ايران با رويکرد مدل رشد لجستيک

با توجه به نتایج این تحقیق پیشنهاد می‏شود سرمایه‏گذاری در ICT در بخش صنعت بیشتر شود تا این بخش از مزایای این فناوری هر چه بیشتر بهره‏مند گردد.
- ممکن است یکی از دلایل افزایش شدت برق در دو بخش خدمات و کشاورزی بواسطه
ICT، آموزشهای ناکافی و یا نادرست در استفاده از فناوری‏های نوین باشد. بنابراین می‏توان با برگزاری کلاس‏ها  یا چاپ بروشورهای آموزشی، متقاضیان این بخش را در جهت استفاده صحیح از فناوری اطلاعات تشویق و ترغیب نمود.
- در حال حاضر یک شکاف دیجیتالی بین ایران و کشورهای پیشرفته و برخی کشورهای در حال توسعه وجود دارد. شواهد موجود حاکی از این واقعیت است که اگر چه پایه و اساس فناوری اطلاعات و ارتباطات در ایران راه‌اندازی شده اما مشکلاتی از قبیل عدم شکل‌گیری فضای رقابتی به دلیل خصوصی نبودن این فناوری، کمبود نیروی انسانی متخصص فناوری اطلاعات و ارتباطات، ضعف در ارتباطات بین‌الملل و ... باعث شده که ایران از این حیث در جهان رتبه مناسبی نداشته باشد و بنابراین دستیابی به جایگاه اول منطقه (با توجه به چشم انداز بلند مدت برای دوره بیست ساله 1404-1384) دور از دسترس باشد؛ لذا برای دستیابی به رتبه مناسب در رده بندی جهانی و حتی منطقه، لازم است تنگناها و ضعف‌های زیر ساخت شبکه اطلاعاتی و شبکه ملی دیتای کشور رفع و یا کاسته شود.
- در بخش کشاورزی دولت می‌تواند با راهکارهای زیر، شدت مصرف برق را به طور چشمگیری مدیریت کند:
انتخاب پمپها و موتورهاي با راندمان بالا، سرويس و تعمير مرتب تجهيزات جهت افزايش راندمان، آبياري در ساعات غير پيک، بخشودگی بهای برق مصرفی مشترکینی که در ساعات پیک از موتور چاه خود استفاده ننمایند، پرداخت يارانه جهت احداث استخر براي ذخيره‌سازی آب در طول روز و نيمه شب و استفاده از آب ذخيره شده در ساعات پيک (24-20).
راهکارهای پیشنهادی بهينه‌سازي مصرف برق در بخش‌های صنعت و خدمات بدین شرح است: استفاده درست از تجهیزات و دستگاه‌ها و مراقبت و نگهداری آن‌ها، اندازه‌گیری میزان برق مصرفی در دستگاه‌های مختلف یک بخش تولیدی یا خدماتی و نظارت بر تغییر مصرف برق هر دستگاه، اجرای برنامه‌های آموزشی در خصوص روش‌های کاهش مصرف برق، استفاده از تجهیزات و فناور‌های نوین به جای موارد قدیمی و کهنه و فرسوده که مصرف برق زیادی دارند، برقراری ارتباط با مراکز علمی، تحقیقاتی داخلی به منظور آشنایی با تکنولوژی‌های نوین، مميزي انرژي در بخش‌های تولیدی و خدماتی؛ ممیزی انرژی مجموعه اقداماتی است که برای شناسایی، چگونگی مقادیر و موقعیت
های مصرف انرژی در یک فعالیت یا فرایند، انجام و طی آن فرصتها و امکانات صرفهجویی انرژی مشخص می شود و مورد ارزیابی قرار میگیرد، انتقال مصرف از ساعات اوج مصرف (پیک) به ساعات کم باری، استفاده از طرح تعطیلات تابستانی در بخش‌های خدمات و صنایع.

اثر جهانی شدن بر عملکرد بنگاه  ها در کشور  های منتخب آسیایی

در این مطالعه برای اندازه‌گیری جهانی شدن اقتصادی و سیاسی از شاخص KOF اقتصادی و شاخص KOF سیاسی استفاده کرده‌ایم. اما بسیاری از شاخص‌های دیگر که در ابتدای فصل چهارم توضیح داده شده است، می‌‌توان برای اندازه‌گیری این متغیر به کار برد. همچنین برای اندازه‌گیری عملکرد بنگاه‌ها هم می‌‌توان از شاخص‌های دیگر به غیر از شاخص بازار سهام استفاده کرد.
ما در این تحقیق فقط ابعاد اقتصادی و سیاسی جهانی شدن را بررسی کرده‌ایم که می‌‌توان ابعاد دیگر مانند اجتماعی و ... و یا بعد کلی جهانی شدن را مورد بررسی قرار داد.
کشورهای مورد مطالعه ما برخی از کشور‌های آسیایی هستند و مدل به کار برده شده، الگوی داده  های تابلویی می‌‌باشد. اما می‌‌توان این موضوع را با مدل سری زمانی فقط در کشور ایران مورد بررسی قرار داد و یا می‌‌توان این موضوع را برای چند شهر خاص در کشور ایران با مدل تابلویی تخمین زد و مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.

بررسي اثر مالكيت بر عملكرد بانك  هاي ايران

 تحقيق حاضر در مورد صنعت بانكداري انجام شده است، مي  توان اين موضوع را در ساير صنايع و شركت  ها در ايران نيز مورد بررسي قرار داد.
2- در زمينه عملكرد، شاخص  هاي ديگري به   جز بازدهي دارايي  ها نيز وجود دارد. مي  توان از شاخص  هاي ديگر براي انجام برآورد استفاده كرد.  

بررسي چارچوب حقوق مالکيت از منظر اقتصاد نهادي در صنعت نفت ايران

مشابه هر نوع پژوهش، نقطه پايان اين تحقيق نيز، ارايه پيشنهاد‌هايي جهت انجام مطالعاتي است که بر اساس دستاوردهاي اين رساله به نظر مي‌رسد در تکميل بحث خط‌مشي‌گذاري حقوق مالکيت در صنعت نفت ايران ضروري خواهد بود. بر اين اساس و مبتني بر آنچه در فصول مختلف اين پژوهش در خصوص اهميت مجموعه متغيرهاي سياسي، اقتصادي، حقوقي، فرهنگي در شکل‌گيري الگوهاي مختلف مالکيت بيان شد به نظر مي‌رسد موضوعات ذيل ظرفيت و پتانسيل انجام پژوهشي مستقل را در جهت ارايه الگوهايي کامل‌تر از خط‌مشي‌گذاري حقوق مالکيت خواهند داشت: 
- بررسي نقش جغرافياي طبيعي و کم‌آبي ايران در شکل‌دهي به فرهنگ اجتماعي و سازه‌هاي ذهني ايرانيان در موضوع مالکيت
-  بررسي رابطه متقابل نظام حقوق بين‌الملل و خط‌مشي‌گذاري حقوق مالکيت در ميادين مشترک نفت و گاز کشور 
- بررسي اهميت و جايگاه مفهوم عدالت بين‌نسلي در خط‌مشي‌گذاري حقوق مالکيت در صنعت نفت ايران
- بررسي تاريخي رابطه متقابل تغييرات ساختار سياسي ايران در دوره معاصر و حقوق مالکيت منابع نفتي 
-  بررسي چگونگي ورود فعالانه ايران به بازارها و سازمان‌هاي مالي بين‌المللي و رابطه متقابل آن با خط‌مشي‌گذاري حقوق مالکيت
- بررسي نقش رويه‌هاي قضايي و حقوقي موجود در ايران در شفافيت و يا عدم شفافيت مالي در صنعت نفت کشور
- مطالعه تطبيقي رويکردهاي فقهي مختلف به موضوع انفال مبتني بر تفکيک مالکيت ملموس و ناملموس منابع نفتي و بررسي نقش هر يک از اين تفسيرهاي فقهي در تغييرات هزينه مبادله صنعت نفت ايران
- بررسي تطبيقي فلسفه سياسي ايران قبل و بعد از انقلاب و نقش هر يک در الگوي توزيع رانت‌هاي عظيم نهفته در صنعت نفت ايران

بررسی تاثیر مصرف سرانه برق بر سطح توسعه انسانی در کشور  های منتخب در حال توسعه

 بررسی علل بالا بودن سرانه مصرف انرژی در کشورهای در حال توسعه نسبت به کشورهای توسعه  یافته
ü جستجوی نقش انرژی  های تجدید  پذیر بر شاخص توسعه انسانی
ü بررسی تأثیر سایر حامل  های انرژی بر شاخص توسعه انسانی
ü بررسی تأثیر مصرف انرژی بر سایر متغیرهای اقتصادی (نظیر تورم، بیکاری، فقر، توزیع درآمد)
ü رابطه بین مصرف انرژی و توسعه پایدار در کشورهای در حال توسعه
ü بررسی رابطه علیت بین مصرف انرژی و توسعه انسانی
ü بررسی رابطه بین مصرف انرژی و توسعه انسانی در ایران(استفاده از داده  های سری زمانی)
ü تاثیر عوامل فرهنگی و اجتماعی(نظیر رشد شهرنشینی، مصرف  گرایی) بر مصرف برق در کشورهای در حال توسعه

بررسی تأثیر توسعه مالی بر نابرابری درآمد در کشورهای منتخب اسلامی

 ارتباط توسعه مالی از طریق خصوصی سازی و مقررات زدایی بخش مالی (بانک، بورس و بیمه) بر نابرابری درآمد.
2. مطالعه موردی توسعه مالی و نابرابری درآمدی در یک منطقه خاص.

بررسی قانون قیمت واحد در محصولات کشاورزی ایران مطالعه موردی مرکبات

با توجه به وضعیت فعلی بازار مرکبات پیشنهاد می‌شود که دولت از مداخله مستقیم در قیمت‌گذاری بازار این محصولات خودداری کند؛ زیرا در صورت تغییری نادرست در بازار یکی از استان‌ها، این تغییرات به‌کل استان‌ها هرچند در بلندمدت، ولی منتقل گشته و باعث کاهش کارایی بازار کل کشور می‌گردد؛ و همچنین می‌تواند با کاهش دخالت دلال‌هایی که از انتقال اطلاعات در کوتاه‌مدت در سطح بازار جلوگیری می‌کنند به ایجاد بازاری کامل کمک کند.
با توجه به وجود پیوستگی بلندمدت در بازار مرکبات، در صورت تمایل دولت برای اعمال هرگونه سیاست بلندمدت بر روی قیمت مرکبات می‌توان آن را تنها در یک استان اعمال کرد و در بلندمدت در تمام سطح کشور اعمال می‌شود. ولی یک سیاست کوتاه‌مدت به دلیل عدم پیوستگی کوتاه‌مدت می‌بایست در تمام استان‌ها به‌صورت جداگانه اعمال شود.
پیشنهاد می‌شود به‌منظور رفع عدم پیوستگی کوتاه‌مدت در بازار مرکبات امکانات حمل‌ونقل افزایش یابد و با ایجاد فضایی رقابتی و آزاد امکان انتقال سریع اطلاعات فراهم گردد تا بازار مرکبات به بازاری با کارایی بالادست یابد؛ زیرا با توجه به پیوستگی بلندمدت در همه محصولات مشخص می‌باشد که این بازار شرایط لازم را دارد.

بررسی اثرات حقوق مالکیت بر سرمایه گذاری در کشورهای منتخب خاورمیانه

 مقایسه اثرات حقوق مالکیت در کشورهای در حال توسعه (با درآمد پایین) و توسعه یافته (با درآمد بالا)، و بیان دلایل برتری کشورهای با درآمد بالا؛
2. تفکیک زیر شاخص های حقوق مالکیت (مالکیت فیزیکی، مالکیت فکری و محیط حقوقی و سیاسی) و بررسی اثرات هر کدام بر متغیرهای کلان اقتصادی؛
3. اثرات حقوق مالکیت بر جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی؛
4. بررسی رابطه توسعه سرمایه انسانی و حقوق مالکیت؛
5. مطالعه نقش دولت ها و نوع نظام حاکم کشورها در حمایت از حقوق مالکیت.

بررسی نقش نهادهای سیاسی - حقوقی بر توسعه ی مالی در کشورهای در حال توسعه ی منتخب با استفاده از داده های تابلویی پویا

هر چند مرور بر مطالعات گذشته که در خلال نگارش این پایان نامه انجام شده است،به نظر می رسد مطالعات انجام شده در زمینه ی توسعه ی مالی از تنوع و کیفیت قابل توجهی برخوردار است، باز هم با توجه به اهمیت این موضوع و کمبودهایی که در زمینه ی مطالعات اقتصاد مالی مشاهده می شود و همچنین درنظر گرفتن نکاتی که در خلال کارهای انجام شده در این مطالعه ظاهر می شود، به نظر می رسد مطالعات آینده   می تواند در محورهای زیر انجام پذیرد:
1) بررسی تأثیر سایر متغیرهای کیفی همچون سرمایه ی اجتماعی در توسعه ی مالی.
2) بررسی تأثیر توسعه ی اقتصادی  بر توسعه ی مالی.
3) بررسی تأثیر نوع سیستم اقتصادی –متمرکز یا قیمت- بر توسعه ی مالی.
4) انجام مطالعات تطبیقی در گروه کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته در این زمینه.

تأثیرشاخص رقابت پذیری برارزش افزوده بخش کشاورزی
در کشورهای منتخب

بررسی عوامل مؤثر بر رقابت پذیری اقتصاد ایران در اقتصاد جهانی
2- تأثیر رقابت پذیری اقتصاد ایران بر بخش های مختلف اقتصادی در ایران 

برآورد و پیش  بینی تقاضای حامل  های انرژی در بخش حمل ونقل

 از آنجایی که این مطالعه به برآورد و پیش  بینی تقاضای حامل  های انرژی در بخش حمل ونقل پرداخته شده، این تحقیق می  تواند مبنای مطالعات عمیق  تر چه از لحاظ کمی و چه از لحاط کیفی در این زمینه باشد. همانطور که بحران انرژی برای سال   های آتی یک بحث بسیار مهم و ضروری در بین محافل علمی وغیر علمی می  باشد، با توجه به تحقیق انجام شده وتعیین اثر متغیر ها بر روی تقاضای حامل  های انرژی ، سیاستمداران و عاملان اجرایی می  توانند با کنترل  کردن این متغیر  ها میزان تقاضای حامل  های انرژی را کنترل کنند. نرخ شهرنشینی و یارانه انرژی بیش  ترین و کمترین اثر را بر روی تقاضای بنزین وگازوییل دارند، لذا عاملان اجرایی با در نظر گرفتن این متغیرها و میزان اثرات آنها میزان تقاضای بنزین و گازوییل را پیش  بینی و کنترل کنند.
با توجه به یافته  های این مطالعه و پیش  بینی تقاضای انرژی برای سال 1395، مبنای مناسبی برای برنامه  ریزان  اجرایی بوجودآمده تا سیاست های کلان اقتصادی را با استفاده از این مطالعه پایه  ریزی کنند.

تاثیر درآمدهای نفتی بر انباشت سرمایه انسانی

با توجه به نتایج بدست آمده، پیشنهادهای زیر ارائه می  گردد:
مهم  ترین مسئله  ای که در فرضیه تحقیق نیز وجود دارد، بحث کیفیت نهادها است. از آنجا که در کشورهای منتخب صادرکننده نفت بهبود نهادها منجر به افزایش انباشت دانش و در نتیجه ارتقا سرمایه انسانی می    گردد، لذا برنامه ریزی جهت توجه ویژه به مسائلی همچون: شاخص دموکراسی، پاسخگویی مقامات رسمی، مسائل مربوط به  حقوق بشر، آزادی انجمن ها ، افزایش ثبات سیاسی، بازنگری و افزایش کیفیت قوانین و مقررات و غیره می  تواند  در نهایت منجر به بالا رفتن سرمایه انسانی گردد.
همچنین از آنجایی که یکی از متغیرهای تأثیرگذار بر سطح سرمایه انسانی، میزان ثبت نام کنندگان در مؤسسات آموزش عالی بود، لذا می  توان با ارائه برنامه  ای منسجم و هماهنگ و تدوین چشم انداز،
آموزش  های لازم به صورت علمی و عملی برای دانشجویان را صورت داد.
از پیشنهادهای دیگر می  توان به بحث سرمایه گذاری در جهت ارتقاء سطح سرمایه انسانی اشاره کرد. بر این اساس کشورهای صاحب درآمدهای نفتی، بایستی بیش از پیش بخشی از درآمدهای حاصل از فروش نفت و مشتقات آن را در جهت سرمایه گذاری برای افزایش انباشت سرمایه قرار دهند. افزایش این سرمایه  گذاری علاوه بر شکوفایی استعدادهای داخل کشور، سودآوری زیادی برای آن  ها به همراه دارد.
در رابطه به پیشنهادهای مطالعاتی می  توان با توجه به ادبیات نظری این تحقیق متغیرهای دیگری را در مدل آورده و تأثیرات آن  ها را بر روی سطح انباشت سرمایه بررسی نمایند. از این متغیرها می-توان به بازبودن تجاری که متغیر مهمی در میزان ارتقاء دانش است اشاره نمود. همچنین از آن  جا که بازار جهانی نفت در طول چهار دهه‌ گذشته نوسانات قیمتی بسیاری را تجربه نموده است، لذا شناخت نحوه و شدت اثرگذاری تکانه‌های مثبت و منفی نفتی بر سرمایه انسانی و در نهایت رشد اقتصادی کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) مهم است؛ بر این اساس بررسی اثرات نامتقارن تکانه‌های نفتی بر سرمایه انسانی این کشورها می  تواند موضوعی مناسب برای محققین باشد.
در پایان ذکر این نکته ضروری است که این تحقیق محدودیت  هایی را نیز در بردارد. از آن   جمله می  توان به کمبود اطلاعات و داده  های لازم و همچنین محدود بودن بازه مورد مطالعه و در نتیجه عدم استفاده از متغیرهای مؤثر دیگر در میزان انباشت دانش اشاره کرد. لذا نتایج حاصل از این تحقیق باید با احتیاط بیشتری مورد تفسیر قرار گیرد.

بررسی عوامل مؤثر بر شکاف درآمد مالیاتی در ایران

ازآنجاکه این مطالعه جزو اولین مطالعات درزمینه‌ی بررسی عوامل اثرگذار بر شکاف درآمد مالیاتی است، می  توان پیشنهادهای مطالعاتی زیر را به‌منظورشبیه‌سازی دنیای واقعی ارائه نمود. در صورت دسترسی به داده-های مقتضی می  توان:
• عوامل اثرگذار بر شکاف درآمدهای مالیاتی را در استان  های مختلف بررسی کرد.
• به تبیین نحوه  ی اثرگذاری سایر متغیرهای اثرگذار بر شکاف درآمد مالیاتی پرداخت.
درهرصورت مطالعات جدید در این زمینه باید به محدودیت  های این تحقیق تمرکز کنند.

بررسی اثرات نامتقارن مخارج دولت بر رشد اقتصادی ایران

با توجه به تاثیر مخارج سرمایه  ای دولت بر رشد اقتصادی ،بنابراین بهتر است افزایش سهم مخارج سرمایه  ای دولت و همچنین استفاده از مخارج عمرانی بعنوان اهرم سیاستگذاری مالی بر مخارج جاری ترجیح داده شود.
2-با توجه به نتایج تحقیق گسترش بیش از حد اندازه دولت در ایران، اثر منفی بر رشد اقتصادی دارد، در نتیجه دولت برای بهینه کردن اندازه خود باید مدل اصلاحی مناسبی تدوین کند.از طرفی با کاهش سهم مخارج  دولت ، بخش خصوصی با توجه به کارایی و بهره  وری بالاتر خود بتواند فضای بیشتری را برای فعالیت یافته و شد اقتصادی از این مسیر افزایش یابد. 
3-با توجه به یافته  های پایان نامه حاضر، مبنی بر تاثیر مثبت سیاست  های مالی انقباضی بر رشد اقتصادی و عدم تقارن شوک-های مالی بر رشد اقتصادی، لازم است هماهنگی و سازگاری بین سیاست  های مختلف همواره مدنظر سیاست  گذاران قرار گیرد.

بررسی مقایسه ای اثر مصرف انرژی و رشد اقتصادی بر آلودگی هوا در کشورهای در حال توسعه وتوسعه یافته

کاربرد مصرف انرژی برحسب بخش  ها و صنایع مختلف ودر نظر گرفتن منابع انرژی عمده در انتشار آلودگی،  می  تواند تحلیل مفصل  تر وبهتری را در مورد رابطه  ی مصرف انرژی و آلودگی فراهم نماید.
2. مدلی که بتواند اثر تغییر فن  آوری و تغییر روش تولید را منظور کند، می  تواند زمینه  ی تحقیقات بعدی باشد.

بررسی عوامل اقتصادی و اجتماعی مؤثر بر اقتصاد زیر  زمینی (مطالعه موردی منتخبی از شهر  های استان سیستان و بلوچستان)

در این قسمت چندین مورد از مسائلی که محقق در حین انجام این تحقیق با آن مواجه شده و بررسی آن با توجه به کمبود زمان و سایر محدودیت  ها میسر نبوده، به علاقه  مندان معرفی می  گردد.
1. شناسائی دقیق  تر عوامل از طریق مصاحبه با افراد فعال در فعالیت  های اقتصاد زیر  زمینی و همچنین افراد دست  اندرکار در امر مبارزه با این فعالیت  ها و طراحی پرسشنامه بر مبنای آن.
2. توجه به دیگر عوامل اجتماعی نظیری فرهنگی، قومیتی و مذهبی افراد فعال و غیر فعال در فعالیت  های اقتصاد زیر  زمینی.
3. اجرای طرح  های مشابه در سایر استان  های مرزی جهت شناسائی دقیق  تر عوامل و تعمیم آن.

بررسی اثرات مسیرهای جایگزین انتقال انرژی بر امنیت تقاضای انرژی برای ایران

پيشنهاد مي‌شود در مطالعات بعدي كه در اين زمينه انجام مي‌شود به مسائل ديگري كه حول موضوع امنيت تقاضاي انرژي بحث مي‌شود، پرداخته شود. مسائلي از قبيل نقش انرژي هاي نو، منابع نامتعارف انرژي، تغييرات قيمتي بازار، مصارف داخلي انرژي، مسائل زيست محيطي، مساله‌ي نفرين منابع و... بر امنيت تقاضاي انرژي مباحثي هستند كه تامين امنيت انرژي ايران را از ابعاد ديگري بررسي مي‌كنند.  

بررسی وجود رابطه غیر خطی میان مخارج دولت و مخارج مصرفی بخش خصوصی در ایران به روش رگرسیون آستانه ای

با توجه به تأثیر مثبت و معنی‌دار مخارج دولتی بر مصرف خصوصی سیاست‌گذار می‌تواند در مواجهه با بحران‌های اقتصادی، از سیاست افزایش مخارج دولت جهت تحریک یا تثبیت اقتصادی استفاده نماید. از طرف دیگر باید با برنامه ریزی دقیق و همه جانبه و استفاده از حداکثر توان کارشناسی کشور و با در نظر گرفتن تمام جوانب و اثرات رفاهی بر خانواده و کل جامعه، سیاست‌های بهینه و مناسب با شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه اتخاذ گردد، تا بیشترین عایدی از آن بدست آید. بنابراین مخارج دولت می تواند به عنوان ابزار سیاستی مهمی برای تأثیرگذاری بر متغیرهای حقیقی در اقتصاد ایران مطرح باشد. در شرایط رکود – تورمی حال حاضر اقتصاد ایران، می‌توان با اتخاذ سیاست‌های مالی مناسب از جمله افزایش مخارج دولت که در این تحقیق اثبات گردید که بر مصرف بخش خصوصی اثر مستقیم و معنادار دارد، اقتصاد را به سوی خروج از شرایط فعلی هدایت کرد.          

بهينه  سازي پوياي فرآيند توليد نفت  خام در يک مدل تصادفي و مقايسه ان با توليد نفت در چارچوب قراردادهاي بيع  متقابل: مطالعه موردي ميدان درود

 مقايسه توزيع ريسک و پادش در قراردادهاي بيع  متقابل و قراردادهاي خدماتي عراق
o مقايسه توزيع ريسک و پادش در قراردادهاي بيع  متقابل و قراردادهاي مشارکت در توليد
o مقايسه اختلال در مسير بهينه توليد نفت در قراردادهاي بيع  متقابل، قراردادهاي خدماتي عراق و قراردادهاي مشارکت در توليد
o مدلسازي توليد بهينه نفت در چارچوب قراردادهاي بيع  متقابل، مشارکت در توليد و قراردادهاي خدماتي عراق

بررسی اثر بی  ثباتی نرخ ارز بر تجارت کالا بین ایران و چین (1361-1391)

ü ازآنجاکه مباحث مربوط به بی  ثباتی، در صورتاستفاده از داده  های فصلی و ماهانهدقیق  تر است، پیشنهاد می  شود در صورت دسترسی به داده  های فصلی و یا ماهانه برای برآورد مقادیربی  ثباتی و اثرات آن بر سایر متغیرهایحقیقی اقتصاد استفاده شود.
ü در این تحقیق از الگوی واریانس ناهمسانی شرطی خود بازگشت تعمیم  یافته (GARCH) برای برآورد بی  ثباتی نرخ ارز حقیقی استفاده شده است. درصورت مطالعه بی  ثباتی نرخ ارز در یک کشور،می  توان از الگوهای نامتقارن مانند EGARCH برای بررسی میزان اثرپذیری بی  ثباتی نرخ ارز حقیقی از شوک  های  مثبت و منفی در اقتصاداستفاده کرد.
ü با توجه به این که در این تحقیق اثر بی  ثباتی نرخ ارز حقیقی بر تجارت کالا بین ایران و چین مورد بررسی قرارگرفته است، در تحقیقات بعدی می  توان بهبررسی اثرات بی  ثباتی سایر متغیرهایاقتصادی مانند بی  ثباتی تورم، بی  ثباتی درآمدهای نفتی و ... بر تجارت کالایی وسایر متغیرهای حقیقی اقتصاد استفاده کرد.

بررسی رابطه علّیت میان نوآوری و رشد اقتصادی در کشورهای منتخب مِنا (طی دوره  ی1995-2011)

با توجه به این  که ضریب متغیر نوآوری (PATENT) معنی  دار است، سرمایه  گذاری برای افزایش فعالیت  های نوآورانه می  تواند رشد اقتصادی را نیز بهبود بخشد. بنابراین، می  توان از طریق اعطاي وام-هاي با نرخ سود پايين به پروژه  هاي مبتني بر نوآوري با مخاطرات كمتر ویا اعطاي يارانه به پروژه  هاي نوآورانه  ی پرمخاطره، فرهنگ  سازي و مطرح نمودن لزوم رعايت حقوق مالکيت فکري، تغییر جهت سياست  گذاري  ها از رويکرد اقتصاد منابع محور به اقتصاد دانش محور و توسعه  ی امکانات سخت  افزاري و نرم  افزاري در دسترس کارآفرینان در سيستم آموزش و پرورش و آموزش عالي، امکان افزایش نوآوری  ها و موثر واقع شدن آن  ها در فرآیند رشد اقتصادی را فراهم نمود.
2- با توجه به تأثیر مثبت و معنی  دار متغیرهای مربوط به سطح سرمایه  ی فیزیکی یعنی سرمایه  گذاری  های مستقیم خارجی و تشکیل سرمایه  ی ناخالص بر رشد اقتصادی در کشورهای مورد مطالعه، پیشنهاد می-شود که جهت افزایش سرمایه  گذاری  ها، سیاست  های اقتصادی جهت تأمین ثبات سیاسی، کاهش نرخ تورم و واقعی نمودن نرخ ارز جهت تأمین امنیت اقتصادی و وضع و اجرای قوانین و مقررات مناسب در بازار سرمایه با هدف شفافیت و ثبات به کار گرفته شود.
3- نتایج تخمین حاکی از عدم تأثیرگذاری صادرات کالاهای با فناوری برتر بر رشد اقتصادی می  باشد که این نتیجه خلاف انتظار است. این امر می  تواند ناشی از این مسأله باشد که در گروه کشورهای مورد مطالعه، به دلیل فراهم نبودن پیش  زمینه  های تکنولوژیکی مانند ماشین  آلات و تجهیزات تولیدی، میزان تولید و صادرات کالاهای دارای فناوری برتر نسبتاً پایین است. بنابراین، می  توان راهکارهایی از جمله ارتقاي سطح علمي جامعه از طريق توليد و توسعه  ی آموزش  هاي نظري وكاربردي، توانمندسازي بخش خصوصي در فعاليت  هاي پژوهشي و فناوري، ارتقای فناوري در اقتصاد از طريق تعامل با اقتصاد جهاني در قالب سرمايه  گذاري  هاي مستقيم خارجي و سرمایه  گذاري مشترك خارجي و گسترش بازار محصولات دانش محور جهت افزایش تولیدات با فناوری برتر ارائه نمود.
4- بر اساس نتایج به  دست آمده از تخمین، مخارج عمومی دولت تأثیری معکوس بر رشد اقتصادی کشورهای مورد مطالعه داشته  است و دلیل اصلی آن نیز این است که در اغلب کشورهای در حال توسعه، بخش عمده  ی مخارج دولت به شکل هزینه  های جاری است. بنابراین، پیشنهاد می  شود که به منظور تسریع رشد اقتصادی، مخارج دولت بیشتر در بخش  های زیر بنایی و عمرانی جهت فراهم آوردن بسترهای لازم برای سرمایه  گذاری و هم  چنین فراهم آوردن امکانات آموزشی بیشتر جهت افزایش سرمایه  ی انسانی هزینه گردد.

بررسي نقش مجمع كشورهاي صادركننده گاز در بازار گاز و تدوين استراتژي حضور ايران در اين بازار: تحليل مبتني بر نظريه بازي‌ها

شايد مهم‌ترین مانع براي تبدیل‌شدن مجمع به يك نهاد تأثيرگذار كه تأمين  كننده منافع جمعي و تكي كشورهاي عضو نيز باشد، منافع و هزينه  هايي است كه عايد هر يك از كشورهاي عضو و به‌ویژه كشورهاي بزرگ عضو مجمع مي  شود. درصورتی‌که اعضاء منافع فردي خود را دنبال كنند و عضويت در مجمع هزينه  هايي براي آن‌ها در پي داشته باشد، عضويت در اين نهاد پايدار نخواهد بود و يا حداقل با منافع بيشتر براي بازيگران بزرگ كه امكان تحميل سياست  ها و اهداف خود را داشته و هزينه  هاي بيشتر و منافع كمتر براي كشورهايي كه نقش پيرو را دنبال مي  كنند، همراه خواهد بود. با توجه به دستاوردهاي محقق در اين رساله به نظر مي  رسد كه مهم‌ترین چالش  هاي پيش روي مجمع كه مي  تواند موضوعي براي مطالعات آتي باشد به شرح زير است:
1. امكان همكاري جدي و مؤثر ميان كشورهاي صادركننده گاز در سطح منطقه  اي و جهاني بعيد به نظر مي-رسد چراکه اين مسئله مستلزم همكاري توليدكنندگان گاز از ذخاير متعارف و نامتعارف و همچنين، همكاري همه بازيگران بازار و نه‌تنها تعدادي از بازيگران است. حتي اگر همكاري ميان كشورهاي بزرگ كه نيمي از ذخاير متعارف گازي را در اختيار دارند شكل بگيرد باز هم مؤثر نخواهد بود. ازاین‌رو مي  توان اين سؤال را مطرح كرد كه تركيب بهينه كشورهاي عضو مجمع چيست
2. همكاري بلندمدت ميان كشورهاي عضو در بازار گاز بستگي به شهرت و اعتبار بازيگران دارد. بنابراين براي مثال بايد به اين سؤال پاسخ داده شود كه آيا كشور روسيه در زمينه روابط بلندمدت و سياست خارجي خود شهرت خوبي داشته و آيا از بعد ساير كشورهاي عضو روسيه قابل اتكاء هست يا خير؟
3. نهايتاً، درصورتی‌که كشورهاي صادركننده براي همكاري با يكديگر به توافق برسند و بتوانند توافقات شکل‌گرفته را اجرايي كنند، استراتژي كشورهاي واردكننده چه خواهد بود؟ به‌طورقطع كشورهاي واردكننده استراتژي تجزيه اين سازمان را در پيش خواهند گرفت و يا به دنبال مشتريان جديد خواهند رفت. ازاین‌رو، آيا با توجه به تحولات اخير در بازارهاي انرژي، همكاري بين كشورهاي صادركننده و واردكننده گاز مي‏تواند موضوعي براي مطالعات آتي باشد؟
4. با توجه به رقابت انتظاري بين نفت و گاز در دهه  هاي آينده و نگراني در مورد رقابت بين اوپك و مجمع كشورهاي صادركننده گاز، آيا مي  توان، با علم به این‌که اين دو سازمان هفت عضو مشترك دارند، پيشنهاد ادغام اين دو نهاد را داد؟

بررسی اثر قیمت نفت بر رابطه مبادله در ایران

 از آن‌جا که رابطه مبادله کشورمان همواره در معرض بی‌ثباتی‌های ناشی از شوک‌های برون‌زای قیمت نفت بوده و آسیب‌های متعدّدی از این طریق به اقتصاد کشور وارد شده است؛ بنابراین، برای کاهش بی‌ثباتی رابطه مبادله باید صادرات کشور از حالت تک‌محصولی به سمت تنوّع صادراتی و توسعه صادرات غیرنفتی تغییر یابد. در این راستا، باید بر اساس مزیّت‌های نسبی و کاهش سهم نفت در صادرات کشور، به تنوّع‌سازی صادرات پرداخت و به سمت کالاهای با فنّاوری پیشرفته و دانش‌محور رفت.
      2- از طرف دیگر، بی‌ثباتی رابطه مبادله حتّی برای کشورهای صنعتی نیز رخ می‌دهد، لذا نمی‌توان تنها با تنوّع صادراتی از وقوع آن به‌طور کامل جلوگیری نمود، بلکه باید با انجام اقداماتی از اثرات مخرّبی که بر اقتصاد کشور می‌گذارد، کاست؛ یکی از این اقدامات، نهادینه کردن صندوق ذخیره‌ي ارزي و استفاده‌ي مناسب از منابع این صندوق است. این صندوق باعث می‌شود در صورت بروز شوک‌های نفتی، درآمد‌های حاصل از آن مستقیماً وارد اقتصاد کشور نگردد. بنابراین، از ایجاد مشکلات اقتصادی در هنگام شوک‌هاي برون‌زای نفتی جلوگیري می‌کند.
      3- با توجّه به این‌که در این پایان‌نامه به یکی از عوامل مؤثر بر رابطه مبادله خالص کلّ تجارت ایران(قیمت نفت)، پرداخته شده است بایستی سایر عوامل دخیل در بی‌ثباتی رابطه‌ي مبادله کشور کشف و مهار شود، تا نوسانات رابطه مبادله کشور کنترل گردد.

امکان سنجی اقتصادی احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت 25 مگاوات و مقایسه آن با گزینه  ی تولید برق حاصل از سوخت  های فسیلی در شهرک صنعتی شهرستان کاشمر

 يارانه پرداختي به سوخت  هاي فسيلي حذف و يا روش پرداخت آن به گونه اي شفاف گردد، كه منافع پنهان انرژي  هاي نو كاملا آشكار گردد.
v منابع لازم براي خريد برق از انرژي  هاي نو به نحو مناسبي تخصيص يابد. براي اين منظور   مي توان گزينه  هاي زير را مطرح كرد:

v اختصاص بخشي از منابع عمومي در بودجه هر سال براي تضمين خريد برق انرژيهاي تجديد پذير.
v تدوين تعرفه برق سبز و محاسبه بهاي برق كليه نهادهاي دولتي با اين تعرفه و تبليغ پذيرش اختياري آن از سوي مشتركين حامي محيط زيست با حمايت نهادهاي غير دولتي طرفدار محيط زيست.
مي توان به طور مستقيم یک حساب متمركزي براي توسعه انرژيهاي تجديد  پذير تعریف کرد.
v اختصاص سهم معيني از وجوه اداره شده براي كاهش هزينه احداث نيروگاه  هاي تجديد پذير.
v تامين بخشي از هزينه هاي احداث نيروگاه  هاي تجديد پذير از محل كمك بلاعوض دولت.


Animated-Bullet-DiamondBlueDark 1392                                                                                                            bazgasht

 

عنوان پایان نامه

پیشنهاد پژوهش

بررسی تأثیر جهانی شدن اقتصاد بر اندازه دولت (کشورهای منتخب در حال توسعه)

بررسی تأثیر سایر شاخص‏های جهانی شدن اقتصاد بر اندازه دولت.
2- شناسایی سایر کانال‏های ارتباطی جهانی شدن اقتصاد با اندازه دولت.
3- بررسی تأثیر نااطمینای‏های ناشی از جهانی شدن اقتصاد (شوک‏های رابطه مبادله، نوسانات نرخ ارز و ...) بر اندازه دولت.
4- بررسی تأثیر بازبودن اقتصاد بر اندازه دولت از منظر درآمدها.

تورم، نااطمینانی تورم و رشد اقتصادی در کشورهای منتخب خاورمیانه

با توجه به این  که در این پژوهش اثر نااطمینانی تورم بر رشد اقتصادی مورد بررسی قرار گرفته است، در تحقیقات بعدی می  توان به بررسی اثرات بی  ثباتی سایر متغیرهای اقتصادی مانند بی    ثباتی نرخ ارز، بی  ثباتی درآمدهای نفتی و ... بر متغیرهای حقیقی اقتصاد استفاده کرد.
ü در این تحقیق از الگوی واریانس ناهمسانی شرطی خودبازگشت تعمیم  یافته (GARCH) برای برآورد نااطمینانی تورم استفاده شده است. در صورت مطالعه نااطمینانی تورم در یک کشور، می  توان از الگوهای نامتقارن مانند EGARCH برای بررسی میزان اثرپذیری نااطمینانی تورم از شوک  های مثبت و منفی در اقتصاد استفاده کرد.

بررسی مقایسه ای نقش هزینه های تحقیق و توسعه بر شاخص توسعه انسانی کشورهای منتخب با شاخص توسعه انسانی بالا، متوسط و پایین در سالهای 2009-2000

 گسترش زیرساختهای مرتبط با فعالیتهای تحقیق و توسعه توسط نهادهای ذیربط، به ویژه در کشورهای با توسعه انسانی متوسط و حمایت از فعالیتهایی که سبب افزایش سهم دانش در تولیدات و خدمات کشور می  شود ضروری به نظر می  رسد، زیرا می  تواند در گسترش رشد اقتصادی و به تبع آن توسعه انسانی نقش به سزایی ایفا نماید.
2- تأثیر هزینه  های آموزشی موثر بر ایجاد سرمایه انسانی و به دنبال آن رشد اقتصادی، عامل مهمی در افزایش توسعه انسانی است. در واقع سرمایه انسانی به عنوان وسیله ای است که نقش وارد کردن تکنولوژی از مرزها و ایجاد تکنولوژی داخلی مناسب را تسهیل می  کند. بنابراین، هزینه  های آموزشی باید در جهت ارتقای آموزش کارا و موثر که به تولید نیروی انسانی با بازدهی بالا می  انجامد، سرمایه  گذاری شوند.

بررسی اثر موافقتنامه های تجارت ترجیحی بر ورود سرمایه  گذاری مستقیم خارجی در کشورهای منتخب درحال توسعه

 باتوجه به اینکه انواع مختلف موافقتنامه  ها ممکن است آثار متفاوتی بر سرمایه  گذاری داشته باشند؛ می توان بین انوع موافقتنامه  ها تمایز قائل شد. برای مثال می  توان موافقتنامه  هایی که بین کشورهای توسعه یافته با توسعه یافته منعقد شده را از موافقتنامه  هایی که بین کشورهای در حال توسعه با در حال توسعه به اجرا در آمده و هم-چنین موافقتنامه  هایی که بین بیش از دو کشور امضا شده را از موافقتنامه  های دو جانبه تفکیک کرد.
2) تفکیک موافقتنامه  هایی که در متن آن  ها مقررات صریح مربوط به سرمایه  گذاری ذکر شده (برای مثال موافقتنامه-هایی که در متن آن  ها قوانین خاصی برای حفاظت از حقوق مالکیت معنوی و ... درج شده) در مقابل موافقتنامه  هایی که به این مقررات توجهی ندارند.

بررسی همبستگی پویای شاخص قیمت سهام با قیمت نفت، طلا و نرخ ارز در ایران با استفاده از روش DCC-GARCH

 برای تحقیقات بعدی پیشنهاد می  شود که همبستگی متغیر با زمان متغیرها با در نظر گرفتن مدل  های گارچ نامتقارن که به بررسی آثار اهرمی می  پردازند، بررسی شود.
- همچنین همبستگی متغیر با زمان شاخص قیمت سهام با قیمت نفت، سکه و نرخ ارز با متغیرهای اقتصاد کلان به صورت متغیرهای برون  زا در چارچوب مدل
DCC-GARCH در نظر گرفته شود. چنین مدلی قادر خواهد بود تا هر متغیر برون  زایی که ممکن است در این ارتباط موثر باشد را در نظر بگیرد.

بررسی عوامل مؤثربر فقر مطلق در مناطق شهری و روستایی استان خراسان جنوبی

برای نیل به سمت عدالت اجتماعی علاوه بر مطالعات فقر باید تحولات توزیع درآمد نیز مورد بررسی و مطالعه قرار گیرند، لذا بررسی شاخص‌های توزیع درآمد استان خراسان جنوبی در قالب یک طرح مطالعاتی پیشنهاد می‌گردد. با توجه به ضرورت شناخت وضعیت فقر در همه استان‌های کشور و با در نظر گرفتن تفاوت‌های بالقوه استان‌ها مطالعه و بررسی وضعیت فقر استان‌های مختلف نیز به عنوان طرح مطالعاتی پیشنهاد می‌گردد.

بررسی عوامل اقتصادی –  اجتماعی مؤثر بر امید به زندگی در ایران

  عوامل مؤثر امید به زندگی را بر حسب جنسیت بررسی کرد.
• عوامل مؤثر امید به زندگی را بر حسب گروه  های سنی مختلف بررسی کرد.
• عوامل اثر گذار بر امید به زندگی را در استان  های مختلف بررسی کرد.
• به مطالعه  ی نابرابری موجود در این عرصه و اثر گذاری آن بر برون  داد سلامت پرداخته شود.
در هر صورت مطالعات جدید در این زمینه باید به محدودیت  های این تحقیق تمرکز کنند.
در پایان ذکر این نکته ضروری است که این تحقیق محدودیت  هایی را نیز در بر دارد. می  توان به کمبود اطلاعات و داده  های لازم و هم  چنین محدود بودن بازه  ی مورد مطالعه و در نتیجه عدم استفاده از متغیرهای مؤثر دیگر بر امید به زندگی اشاره کرد.

بررسی روند بلندمدت تورم درایران: برآورد تورم هسته با روش فیلترکالمن

 تاکنون در ایران از روش‏هایی چون خارج کردن اجزای با نوسان بالا، روش‏های میانگین مرتب و SVAR  و در این تحقیق روش فیلتر کالمن برای محاسبه‏ی تورم هسته استفاده شده است. پژوهشگران می‏توانند از شیوه‏های گوناگون دیگری همچون روش موج‏دار و روش پویای عوامل یا DFI نیز برای محاسبه‏ی تورم هسته استفاده کنند تا زمینه‏ی بررسی و مقایسه‏ی معیارها به شکل مطلوب‏تری فراهم شود و شیوه‏ای که از دقت بالاتری برخوردار است انتخاب گردد.F15

بررسی تأثیر گردشگری بر کاهش فقر در کشورهای منتخب

پیشنهاد می‌شود در مطالعات آتی به ارزیابی پایداری گردشگری در مناطق مختلف گردشگر پذیر پرداخته شود.
2) با توجه به اینکه توزیع درآمد از مهم‌ترین مسائل موجود می‌باشد و درآمدهای حاصل از گردشگران بر این امر تأثیرگذار است، پیشنهاد می‌شود در مطالعات آتی به بررسی تأثیر گردشگری بر توزیع درآمد پرداخته شود.
3) از آنجا که در اکثر کشورهای در حال توسعه کشاورزی منبع مهم ایجاد درآمد برای قشر فقیر جامعه می‌باشد پیشنهاد می‌شود در مطالعات آتی به بررسی تأثیر صنعت گردشگری بر کشاورزی پرداخته شود.
4) از مهم‌ترین بخش‌های مرتبط با صنعت گردشگری، هتل‌ها و واحدهای اقامتی می‌باشد ارزیابی کیفیت خدمات گردشگری در این واحدها به شناسایی مشکلات این بخش‌ها و ارائه بهتر خدمات به گردشگران منجر می‌شود.
5) پیشنهاد دیگر، شناسایی امکانات بالقوه صادراتی کشورها در زمینه خدمات گردشگری جهت انجام مبادلات بین کشورها می‌باشد.
6) کشور ایران دارای مناطق توریستی فراوانی است و توجه به مناطق مختلف به صورت موردی فواید بی شماری در بهبود مناطق و جذب هرچه بیشتر توریست خواهد داشت بنابراین بررسی گردشگری بر کاهش فقر در مناطق مهم توریستی و گردشگر پذیر کشور به علاقه مندان پیشنهاد می‌شود.

بررسی تأثیر درآمدهای نفتی بر توزیع درآمد در ایران

در زمینه پیشنهادهای مطالعاتی می توان گفت که لحاظ نمودن متغیرهای دیگر که در این تحقیق لحاظ نشده است، می تواند نتایج قابل قبول تری را برای محقق به ارمغان آورد. همچنین بررسی مقایسه ای ایران با کشورهای تولید کننده نفت در زمینه رابطه  درآمدهای نفتی با توزیع درآمد هم میتواند نتایج خوبی داشته باشد.

اثر بی ثباتی نرخ ارز بر مصرف بخش خصوصی ایران (90-1352)

 از آنجا که مباحث مربوط به بی ثباتی، در صورت استفاده از داده های فصلی و ماهانه دقیق تر است، پیشنهاد می  شود در صورت دسترسی به داده های فصلی و یا ماهانه برای برآورد مقادیر بی  ثباتی و اثرات آن بر سایر متغیرهای حقیقی اقتصاد استفاده شود.
 با توجه به این که در این پژوهش اثر بی  ثباتی نرخ ارز بر مصرف بخش خصوصی مورد بررسی قرار گرفته است، در تحقیقات بعدی می  توان به بررسی اثرات بی  ثباتی سایر متغیرهای اقتصادی مانند بی  ثباتی تورم، بی  ثباتی درآمدهای نفتی و... بر متغیرهای حقیقی اقتصاد استفاده کرد.
 در این تحقیق از الگوی واریانس ناهمسانی شرطی خود بازگشت تعمیم  یافته (
GARCH) برای برآورد بی  ثباتی نرخ ارز حقیقی استفاده شده است. در صورت مطالعه بی  ثباتی نرخ ارز در یک کشور، می  توان از الگوهای نامتقارن مانند EGARCH برای بررسی میزان اثرپذیری بی  ثباتی نرخ ارز حقیقی از شوک  های  مثبت و منفی در اقتصاد استفاده کرد.

نهادهاي انتخاباتي و مشكل منبع مشاع در بودجه‌ريزي عمراني كشور

يكي از مهم‌ترين چالش‌هاي نظام بودجه‌ريزي در عموم كشورهاي جهان، مشكل منبع مشاع است كه پيگيري سياست‌هاي منافع خاص توسط بازيگران فرآيند بودجه‌ريزي زمينه‌ساز پيدايش آن است. اين رساله در چارچوب اقتصاد نهادي جديد، پديده مذكور را با تمركز بر نحوه نقش‌آفريني برخي از نهادهاي رسمي تجزيه و تحليل نمود. با اين حال ابعاد و جنبه‌هاي ديگري از پديده فوق‌ وجود دارد كه در اين رساله پوشش داده نشده و تحليل آنها تحقيقات ديگري را به ياري مي‌طلبد. در ادامه برخي از اين جنبه‌ها در قالب موضوعات تحقيقاتي به پژوهشگران علاقه‌مند معرفي مي‌گردد.
1- تجزيه و تحليل آثار نهادهاي غيررسمي بر مشكل منبع مشاع در بودجه‌ريزي از موضوعات پژوهشي مهمي است كه در صورت انجام مي‌تواند به شناخت بيشتر نسبت به مسئله اصلي اين تحقيق كمك كند. در سطح نهادهاي غيررسمي، بايد به نقش عرف‌ها، هنجارها و فرهنگ حاكم بر جامعه پرداخته شود و نحوه تأثيرگذاري اين عوامل بر طرز تلقي افراد و گروه‌هاي جامعه نسبت به منابع عمومي و شكل‌گيري انتظارات آنها از نظام بودجه‌ريزي شناسايي گردد.
2- تجزيه و تحليل فرآيند اجراي طرح‌هاي عمراني، حوزه‌ تحقيقاتي ديگري است كه مي‌تواند در شناخت ناكارايي‌هاي موجود در نظام بودجه‌ريزي بسيار راهگشا باشد. مشكلات متعدد موجود در نظام فني و اجرايي كشور اعم از انتخاب شيوه‌هاي غيرصحيح براي اجراي طرح‌هاي عمراني، نواقص موجود در قراردادها، ضعف در شناسايي پيمان‌كار، ضعف در سيستم نظارت، عدم پرداخت به موقع به پيمان‌كار و ... از عواملي است كه توان اجرايي كشور را در ساخت و تكميل طرح‌هاي عمراني به شدت كاهش داده است. نظريه اقتصاد هزينه مبادله از نظريات توانمندي است كه مي‌تواند به تحليل هر چه دقيق‌تر اين فرآيند كمك نموده و با معرفي ساختار تدبير امور مناسب، هزينه‌هاي مبادله موجود در اين فرآيند را كاهش دهد.
3- همان‌طور كه در فصل چهارم اين رساله بيان شد يكي از مهم‌ترين چالش‌هاي پيش روي نمايندگان مجلس نحوه اولويت‌بندي ميان مسائل ملي و مسائل مربوط به حوزه‌هاي انتخابيه‌شان است. اينكه نماينده تا چه اندازه در انجام وظايف نمايندگي خود خدمت‌رساني به حوزه‌هاي انتخابيه را مورد توجه قرار مي‌دهد از عوامل متعددي تأثير مي‌پذيرد كه اين رساله با توجه به اهداف پژوهشي خود به برخي از آنها پرداخت. با اين حال گستره اين عوامل بسيار وسيع است. شناسايي عوامل اثرگذار بر انگيزه خدمت‌رساني نمايندگان به حوزه‌هاي انتخابيه‌شان از موضوعاتي پژوهشي جذابي است كه در صورت انجام مي‌تواند به شناخت بيشتر نسبت به فضاي سياست‌گذاري كشور كمك نمايد.
4- در اين رساله بحث تمركزگرايي در تأمين مالي منابع بودجه تحليل و آثار آن بر مشكل منبع مشاع تبيين شد. با اين حال يكي از كمبودهاي موجود در اين حوزه تحقيقاتي فقدان شاخص بومي مناسب براي سنجش درجه تمركز بودجه است. برخورداري از چنين شاخصي ضمن فرآهم آوردن امكان انجام تحقيقات كمي، مي‌تواند به ارزيابي بهتر عملكرد كشور در تمركززدايي از بودجه‌ كمك كند. از اين رو تلاش در جهت ارائه شاخص تمركز بودجه‌ مي‌تواند موضوع مناسبي براي تحقيقات آتي به شمار آيد. علاوه بر شاخص تمركز بودجه‌، تلاش در جهت ساختن شاخصي براي سنجش درجه تمركز قدرت تصميم‌گيري در مورد مصارف بودجه نيز مي‌تواند موضوع پژوهشي مهم و فايده‌مندي به شمار آيد كه در صورت تحقق امكان توسعه مطالعات كمي در اين حوزه تحقيقاتي را فرآهم مي‌آورد.

برآورد تابع تقاضای برق صنعتی در ایران به روش GMM

مهم  ترين علت بالا بودن مصرف انرژي يا به عبارتي پايين بودن كارايي در صنعت، وجود حمايت  هاي يارانه  اي غير هدفمند دولتي است. ارزان بودن انرژي برق سبب مي  شود كه قيمت آن نسبت به ساير عوامل توليد(سرمايه و كار) كاهش يابد، اين امر منجر به جايگزيني اين انرژي به  جاي ساير نهاده  ها شده و نقش اين نهاده را در توليد افزايش داده است.  به عبارت ديگر، شرايط براي استفاده بيش  تر از تجهيزات نسب تا ارزان با بازدهي و بهره  وري كم و مصرف بالاي انرژي، فراهم مي  شود. جايگزيني انرژي (به-جاي سرمايه) و انگيزه براي استفاده از تكنولوژي  هاي بهره  ورتر و البته گران  تر از بين مي  رود.
   با وجود اين، با توجه به نقش غير قابل انكار انرژي برق در ايجاد ارزش افزوده در بخش صنعت، حذف يك  باره و ناگهاني يارانه  ها از طريق افزايش هزينه  ي توليد، منجر به مخاطره افتادن حيات صنعت كشور  بويژه صنايع كوچك خواهد شد.  بنابراين تدوين يك برنامه  ي بلندمدت براي كاهش يارانه  هاي مستقيم و هدفمند كردن پرداخت يارانه  هاي انرژي در بخش صنعت ضروري به   نظر مي  رسد.  در مجموع مي  توان چنين عنوان كرد كه وجود منابع ارزان انرژي سبب استفاده  ي بي  رويه و وابستگي شديد صنايع كشور  به اين عامل شده است.  بنابراين بايستي با كاهش تدريجي و هدفمند  سازي يارانه  ها، از ميزان وابستگي صنايع به اين عامل كاسته شود، تا شاهد شكوفايي و افزايش ارزش افزوده  ی اين صنايع در كشورمان باشيم.  براي متحول كردن الگوي مصرف انرژي در صنايع بايد تحولات ساختاري و تكنولوژيكي صورت گيرد و پيشنهاد مي  شود به جاي دادن يارانه به قيمت حامل  هاي انرژي در كشور در جهت توسعه بهره  وري صنايع گام برداشته   شود.

بررسی مقایسه ای نقش هزینه های تحقیق و توسعه بر شاخص توسعه انسانی کشورهای منتخب با شاخص توسعه انسانی بالا، متوسط و پایین در سالهای 2009-2000

 گسترش زیرساختهای مرتبط با فعالیتهای تحقیق و توسعه توسط نهادهای ذیربط، به ویژه در کشورهای با توسعه انسانی متوسط و حمایت از فعالیتهایی که سبب افزایش سهم دانش در تولیدات و خدمات کشور می-شود ضروری به نظر می‌رسد، زیرا می‌تواند در گسترش رشد اقتصادی و به تبع آن توسعه انسانی نقش به سزایی ایفا نماید.
2- تأثیر هزینه‌های آموزشی موثر بر ایجاد سرمایه انسانی و به دنبال آن رشد اقتصادی، عامل مهمی در افزایش توسعه انسانی است. در واقع سرمایه انسانی به عنوان وسیله ای است که نقش وارد کردن تکنولوژی از مرزها و ایجاد تکنولوژی داخلی مناسب را تسهیل می‌کند. بنابراین، هزینه‌های آموزشی باید در جهت ارتقای آموزش کارا و موثر که به تولید نیروی انسانی با بازدهی بالا می‌انجامد، سرمایه‌گذاری شوند.

اثر صادرات صنعتی بر شدت انرژی در کارگاه  های بزرگ صنعتی ایران

 با توجه به اینکه افزایش صادرات به خصوص در صنایع با فناوری بالا سبب کاهش شدت انرژی در این صنایع می  شود باید زمینه را برای افزایش صادرات این صنایع فراهم کرد. نوسازي در صنايع كشور با تأكيد بر قابليت صادراتي آن  ها، در نظر گرفتن تخفيف مالياتي براي سرمايه‌گذاري جديد، جلوگيري از افزايش قيمت‌هاي داخلي كه موجب كاهش حاشيه سود صادركنندگان و در نتيجه كاهش انگيزه براي صادرات مي‌شود، جلب سرمايه‌گذاري‌هاي خارجي با هدف توليد و صدور كالا از جمله پیشنهاداتی است که می  توان در این خصوص ذکر کرد.
2. به علت تأثیر منفی موجودی سرمایه به ازای هر واحد انرژی، پیشنهاد می  شود برای کنار گذاشتن تجهیزات فرسوده و از کارافتاده، سرمایه  گذاری بیش  تری در زمینه استفاده از ماشین  آلات و تجهیزات با تکنولوژی پیشرفته  تر و با مصرف انرژی کمتر حداقل در بلندمدت انجام شود. دولت از صنایعی که به ازای هر واحد سرمایه، انرژی کمتری مصرف می  کنند حمایت کند؛ حمایت دولت می  تواند در قالب دادن یارانه به تولید اینگونه کالاها و یا اعطای یارانه سرمایه  گذاری در این صنایع باشد. همچنین کاهش تعرفه برای واردات ماشین-آلات و تجهیزات سرمایه  ای کمتر انرژی  بر می  تواند در جهت کاهش انرژی مصرفی به ازای هر واحد سرمایه و به تبع آن کاهش شدت انرژی مؤثر واقع شود. افزون بر این، تشویق و حمایت دولت از کارفرمایان در جهت تعویض و نوسازی تجهیزات فرسوده و غیرکارای مصرف  کننده انرژی و بهبود تکنولوژی مورد استفاده آن  ها، می  تواند منجر به کاهش مصرف انرژی و شدت انرژی گردد.
3. از آن  جا که متغیر نیروی  کار به ازای هر واحد انرژی، تأثیر منفی بر شدت انرژی دارد، باید نیروی  کار ماهرتری در بخش صنعت به خدمت گرفته شود. فراهم آوردن بسترهاي مناسب براي شكل‌گيري نيروي انساني كارآمد ماهر و تحصیل کرده، افزايش بهره  وري نيروي  کار از طريق بالابردن سهم شاغلان تحصيلکرده از کل شاغلان به دليل توان بالاي نيروي  کار تحصیل  کرده در استفاده از فن  آوري مدرن در توليد محصولات مختلف در این زمینه مناسب می  باشد.
4. با توجه به این  که تغییرات قیمت نسبی نتوانسته تأثیر منفی بر شدت انرژی داشته باشد، توصیه می  شود راهکارهای غیر قیمتی برای کاهش شدت انرژی توجه بیشتری شود. برخی از این راهکارها عبارتند از : تغییرات فنی در ساختار تولید و افزایش آگاهی تولیدکنندگان از طریق بهبود سیستم  های اطلاع  رسانی، آموزشی و اجرائی در مورد صرفه  جوئی در مصرف انرژی و منافع حاصل از آن.  اما در عین حال طبق مبانی نظری، با افزایش سطح قیمت می  توان تا حدی مصرف انرژی را کاهش داد. لازم به ذکر است که عدم اثرگذاری قیمت نسبی انرژی منوط به این دوره زمانی خاص بوده که قیمت کاملاً غیر واقعی و اندک بوده است. اما با اجرای هدفمندی یارانه  ها قطعاً متغیر قیمت در تصمیم بنگاه  ها در جایگزینی ماشین  آلات کاراتر مؤثر خواهد بود.

ارزیابی اثر اقتصادی استخراج و تولید گازهای غیر متعارف(شیل گاز) بر اقتصاد ایران

• با توجه به تولید شیل گاز حیات جدیدی را در صنایع پتروشیمی دنیا و ایالات متحده به‌طور خاص شاهد باشیم که جایگزینی کامل گاز را به جای سایر خوراک مرسوم از جمله نفتا در این صنعت نوید مي‌دهد. گفته مي‌شود گاز حاصل از منابع شیل به طور میانگین 75 درصد متان، 16 درصد اتان، 5 درصد پروپان و یک درصد ترکیبی از بوتان، پنتان، هگزان و سایر گازها را شامل مي‌شود. حال می  توان به بررسی اثرات دقیق تر ای منبع جدید گازی بر تولیدات پتروشیمی پرداخت.
• طرفداران محيط  زيست نگرانند عمليات شيل گس سبب بروز زلزله، سرطان و ديگر بيماري ها در مناطق نزديک به اين عمليات شود. در تحقیقات اتی می  توان به اثرات زیست محیطی تولید شیل  گاز در نگاه مثبت و منفی پرداخت.

اعتبارسنجی متقاضیان تسهیلات در بانک‌ها با استفاده از مدل‌های شبکه عصبی (مطالعه موردی: بانک رفاه کارگران)

محاسبه کسر هزینه که در بخش (7-1-4) آمد. همان‌گونه که گفته شد خود می‌تواند موضوع تحقیق جداگانه‌ای باشد. با توجه به اهمیت این رقم در تعیین حد آستانه بهینه برای حداقل نمودن هزینه مورد انتظار بانک، تعیین دقیق کسر هزینه در بازار مالی ایران می‌تواند مکمل پژوهش حاضر باشد.
2) چنان‌که گفته شد این تحقیق براساس داده‌های مربوط به مشتریانی که تقاضای وام آنها پذیرفته شده، انجام گرفته است. در صورت دسترسی به پرونده مشتریانی که تقاضای وام آنها قبلاً رد شده و پیش‌بینی عملکرد احتمالی آنان و اضافه کردن این مجموعه به مجموعه مشتریان پذیرفته شده قبلی، ممکن است بتوان نتایج بهتری از مدل اعتبارسنجی دریافت نمود که هزینه مورد انتظار بانک را کاهش دهد. (در بخش 1-4-5 در غالب مسأله تفسیر از رد شده‌ها به این موضوع تا حدی پرداخته شده است.)
3) با توجه به آنچه در بخش (4-8) در رابطه با پوسته محدب
ROC گفته شد، با توجه به اینکه در اکثر تحقیقات صورت گرفته در مورد اعتبارسنجی، صرفاً مقایسه مدل‌ها مد نظر بوده است، پیشنهاد می‌شود ترکیب مدل‌ها برای ساخت پوسته محدب به گونه‌ای که هر مدل بخشی از پوسته را تشکیل دهد، مد نظر قرار گیرد.
4) تمرکز بر نقش متغیر «نظر مدیر» به خصوص با تفکیک شعبه‌های بزرگ از شعبه های محلی و کوچک می‌تواند تأثیر این متغیر را بر احتمال نکول وام به تفکیک منطقه و شرایط جمعیتی روشن سازد. در این راستا می‌توان به دنبال پاسخ به این سؤال بود که «آیا نظر مدیر در شعبه های کوچک محلی به دلیل شناخت کامل‌تر مدیر شعبه بر مشتریان می‌تواند دقیق‌تر و قابل اتکا تر باشد یا ممکن است به دلیل وجود آشنایی‌های بیشتر نتیجه معکوس داشته باشد؟»
5) محاسبه ریسک اعتباری هر مشتری و تعیین نرخ بهره جداگانه برای هر فرد با توجه به امتیازی که سیستم اعتبارسنجی به او نسبت می‌دهد می‌تواند بسیار مورد توجه بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری خصوصی قرار بگیرد که ممکن است مایل باشند تقاضاهای افرادی که موفق به دریافت تسهیلات از بانک‌های دولتی نشده‌اند را با لحاظ شرایط اضافه مانند نرخ بهره بالاتر یا افزودن درصدی از وثیقه قابل نقد شدن، بپذیرند.

بررسی تاثیر افزایش صادرات غیر نفتی بر آلودگی محیط زیست در ایران طی دوره(88-1352)

با توجه به اینکه با افزایش رشد اقتصادی، آلودگی محیط زیست بطور فزاینده اتفاق می  افتد، بنابراین لازم است که دولت اقدامات مثبتی برای کاهش آلودگی انجام داده و تصمیمات موثر در جهت حفاظت از محیط زیست اعمال نماید.
دولت به جای تاکید بیشتر بر استراتژی صادرات کالاهای سرمایه  بر که عموما میزان آلایندگی بیشتری دارند،باید ارجحیت خود را روی ترکیب مناسبی از کالاهای کاربر و سرمایه  بر متمرکز سازد.
سیاستگذاران دولتی باید هردوی سیاست  های تجاری و زیست  محیطی را به نحو منطقی ترکیب نموده به گونه  ای که منافع حاصل از گسترش تجارت همراه با حفاظت از محیط زیست تامین شود.
گرایش بیشتر به بخش خدمات، در راستای فرآیند رشد و توسعه اقتصادی کشور که می  تواند یکی از دلایل اصلی رشد اقتصادی بالا همراه با کاهش آلودگی محیط زیست باشد.

بررسی تاثیر مهاجرت اتباع خارجی بر روی میزان بیکاری در ایران

 شناسایی، جلب و اخراج اتباع افغانی که به اشتغال غیر قانونی در بازار کار ایران مشغولند.
2. تشدید برخورد با کارفرمایان متخلف از طریق مراجع قضایی و اخذ جریمه  های مصوب از آن‌ها.
3. تجهیز واحدهای بازرسی کار و خدمات اشتغال از حیث نیروی انسانی، امکانات و تجهیزات به منظور کنترل و نظارت بیشتر و دقیق  تر بر واحدهای صنعتی، صنفی، تولیدی، خدماتی و کشاورزی برای جلوگیری از اشتغال غیرقانونی اتباع افغانی.
4. اعطای تسهیلات بانکی، به منظور بازسازی و استاندارد نمودن محیط کار، به کارگاه  هایی که به دلیل شرایط سخت کاری و عدم رعایت استانداردهای محیطی در آن‌ها، نیروی کار ایرانی رغبتی به کار کردن در آن کارگاه  ها ندارند، مشروط به استخدام و جایگزینی نیروی کار ایرانی.
5. صدور پروانه کار موقت برای مهاجرین افغانی در مشاغلی که در کوتاه  مدت جایگزینی نیروی کار ایرانی برای آن‌ها امکان  پذیر نبوده و با کمبود افراد ایرانی جویای کار در آن بخش  ها مواجه می‏باشیم

بررسی تجارت دو جانبه ایران با شرکای تجاری بر اساس نظریه لیندر

بررسی مقایسه  ای  نظریه لیندر برای تجارت ایران در بخش  های مختلف آن

بررسی عوامل موثر بر بهره وری کل عوامل تولید  در صنایع استان خراسان  

 بررسی  تاثیر خصوصی بودن مدیریت کارگاه های صنعتی بر روی بهره وری کل صنعت استان
2. بررسی تاثیر سرمایه گذاری در بخش ماشین‌آلات (نوسازی صنایع) بر روی بهره وری کل صنایع استان
3. در این پژوهش عوامل موثر  بر بهره وری صنایع استان مورد ارزیابی قرار گرفته است. پیشنهاد می‌شود، بهره  وری صنایع در استان در مقایسه با میزان بهره  وری  در سطح بین‌المللی مورد ارزیابی قرار گیرد. امید است که این تحقیقات باعث جای‌گرفتن صنایع استان در چرخه تولید بین‌المللی شود.
4. بررسی تاثیر  بهبود فضای کسب و کار بر بهره وری صنایع استان
5. بررسی بین رابطه باز بودن تجاری و بهره  وری کل عوامل تولید در بین صنایع استانهای منتخب
6. بررسی تاثیر تحصیلات دانشگاهی بر بهره  وری صنایع بزرگ و موفق در زمینه صادرات

بررسی مقایسه‌ای اثرگذاری سیاست پولی بر وام‌دهی بانک‌های خصوصی و دولتی در ایران(طی دوره‌ 1388-1382)

در این مطالعه اثرگذاری سیاست های انقباضی و انبساطی پولی بر میزان وام دهی بانک های خصوصی و دولتی بررسی شد. بررسی میزان تأثیرگذاری این سیاست  ها از طریق خصوصیات ترازنامه  ای بانک های خصوصی و دولتی، می تواند موضوع سایر مطالعات باشد.
2. در این مطالعه از شاخص سیاست پولی استخراج شده توسط فیلتر هودریک- پرسکات به عنوان متغیر سیاستی استفاده گردید که در مطالعات آتی در این زمینه، محققان می  توانند از سایر شاخص  ها که با اقتصاد ایران نیز هم  خوانی داشته باشد، به عنوان مثال شاخص شرایط پولی(
MCI)، به عنوان شاخص سیاست پولی استفاده نمایند.
3. بررسی تأثیر تورم بر میزان وام  دهی بانک  ها نیز موضوع دیگری است که برای مطالعات آینده پیشنهاد می  گردد.

رفتار سنجی مشتریان بانک‌ها و موسسات اعتباری و ارائه مدل پویا از رفتار مشتریان با استفاده از نظریۀ زنجیرۀ مارکف

به‌طور کلی رفتارسنجی و سعی در پیش‌بینی رفتار آیندۀ یک متغیر، فرد یا بنگاه از مهمترین رویکرد‌های بهینه سازی نوین‌اند. با اینکه این پژوهش به‌طور موردی و در مورد یک بانک فرضی انجام یافته است، اما قابلیت شبیه‌سازی آن برای سایر بانک‌ها و موسسات مالی واعتباری وجود دارد.
2) به‌علاوه می‌توان با تغییر جایگاه نهاد وام‌دهنده و وام گیرنده، به مطالعه فرآیند تغییرات رفتار و جایگاه‌های رتبه‌بندی بنگاه‌ها و صنایع در بازار بورس و سهام پرداخت. به‌عبارت دیگر افراد با خرید سهام شرکت‌ها و صنایع در نقش وام دهنده و بنگاه‌ها و صنایع فعال در بورس در نقش وام‌گیرنده ظاهر می شوند. برای این منظور می‌توان به ایجاد فرآیندی پویا و تحلیلی برای رتبه‌بندی بنگاه‌ها و شرکت‌های حاضر در بورس پرداخته و ساز و کاری جهت پیش‌بینی وضعیت‌های آتی و تغییرات رتبه‌بندی آنها به‌وجود آورد. البته پر واضح است که برای نیل به این هدف، بهره‌مندی از اطلاعات و متغیر‌های کمی و کیفی هر یک از بنگاه‌ها و شفافیت عملکرد آنها در بازار بورس از پیش شرطهای ضروری انجام این گونه مطالعات هستند.
3) این پژوهش به مطالعه در مورد وام‌های ثابت (به طور خاص وام‌های مسکن) پرداخته است. اما باید گفت که به دلیل قابلیت بالای زنجیر‌های مارکف در پیش‌بینی وضعیت‌های آتی بر اساس وضعیت جاری هر مشتری (که در فصل دوم توضیح داده شد)، به‌کار بردن این روش در مورد کارت‌های اعتباری و وام‌های کوتاه‌مدت می‌تواند بسیار مفید واقع شده و نتایج قابل توجه‌تری به‌دست دهد. به طور مثال می‌توان پس از تهیه ماتریس‌های تغییروضعیت برای افق‌های زمانی کوتاه‌مدت با استفاده از فرآیند تصمیم گیریِ مارکف، مدل‌هایی جهت بهینه‌سازی تصمیمات بانک در مورد افزایش، کاهش یا حفظ سقف اعتباری موجود در کارت‌های اعتباری مشتریان فراهم نمود. هم‌چنین می‌توان به بررسی سود‌آوری یک وام خاص یا یک سبد از وام‌های مشتری در طول زمان و با توجه به تغییرات رتبه‌بندی فرد، پرداخت. در مراحل بعد می‌توان هر کدام از وضعیت‌های مشتری را در فضایی چند بعدی ترسیم کرد. مثلاً چنانچه برای توصیف وضعیت‌های یک قرض‌گیرنده در مورد یک وام بخواهیم از مدت زمان سپری‌شده از آخرین پرداخت، میزان فعلی بدهی و شاخص‌هایی از احتمال قصور او استفاده کنیم، در این حالت فضای وضعیت او باید سه بعد داشته باشد. (جهت مطالعه بیشتر در این موارد به توماس (2009) مراجعه شود)

مقایسه روش  های خطی پارامتریک و غیر خطی ناپارامتریک در برآورد و پيش  بيني تقاضاي گاز طبیعی بخش خانگي ایران

آنچه در زمینه توسعه تحقیقات پیرامون بحث در این تحقیق به محققین و دانشجویان پیشنهاد می  گردد، این است که محققین می  توانند با توجه به عملکرد مناسب آزمون گاما، این روش را برای سایر بخش  های مصرف  کننده گاز طبیعی از جمله بخش تجاری یا صنعت به کار گرفته و تقاضای این بخش  ها را مدل  سازی نمایند.
     همچنین با توجه به اینکه مصرف بخش خانگی متاثر از عوامل دیگری نیز هست، آزمون گاما می  تواند مدل  سازی مناسبی از این متغیرها ارائه دهد.
     در کنار این تحقیقات، مقایسه روش آزمون گاما با روش شبکه  های عصبی غیر مبتنی بر آزمون گاما می  تواند روابط بین متغیرها را در زمینه انرژی و یا غیر آن بیش از روش  های معمول، شفاف سازد. همچنین از آنجا که این مطالعه با استفاده از یک مدل سمت تقاضا به بررسی کشش  های تقاضا پرداخته است، پیشنهاد می  شود مصرف بخش  های عمده شامل خانگی، تجاری و عمومی، صنعت و نیروگاه  ها به صورت همزمان و به صورت یک سیستم تقاضای انرژی مورد بررسی قرار گیرد.

ارزیابی اقتصادی احداث واحد تبدیل گاز به فرآورده های مایع در منطقه ویژه اقتصادی سرخس

 همجواری ایران و استان خراسان رضوی با کشور ترکمنستان و قرار گرفتن در مسیر جاده ابریشم فرصت مناسبی برای تأمین نیازهای مناطق مختلف دنیا با توجه به مزیت نسبی ایران فراهم آورده است. لذا بررسی اقتصادی پیرامون جاده ابریشم از موضوعات مناسب تحقیقاتی در زمینه  های مختلف تجاری و تولیدی محسوب می  گردد.
2- بررسی، تحلیل و پیش  بینی تقاضای فرآورده  های مایع گاز طبیعی در مناطق مختلف جهان بویژه در اروپا یکی از موضوعات در خور توجه است که می  تواند منتج به ارائه پیشنهاد جهت اعمال یا عدم اعمال مشوق بمنظور احداث واحد تبدیل گاز طبیعی به فراورده  های مایع گردد. 
3- بررسی و مقایسه‌ فناوری‌های موجود با توجه به تفاوت فناوری به کار رفته در احداث واحد تبدیل گاز طبیعی به فراورده  های مایع از حیث نوع کاتالیست و ترکیب فرآورده  ها و مشخصات فنی، موضوع مناسبی برای تحقیقات آتی در انتخاب نوع فناوری و بررسی توجیه اقتصادی آنها است.
4- با عنایت به اهمیت موضوع لحاظ مسائل زیست محیطی در کنار ارزیابی اقتصادی، در نظر گرفتن مشوق‌های احتمالی دولت در تولید فرآورده  های پاک قابل توجه است.
5- بررسی و تحلیل اقتصادی احداث واحد تبدیل گاز طبیعی به فراورده  های مایع با توجه به نحوه تأمین مالی نیز موضوعی در خور توجه برای انجام تحقیقات آتی است.
6- بررسی ترتیبات قراردادی در احداث واحد تبدیل گاز طبیعی به فراورده  های مایع موضوعی است که می‌تواند مورد بررسی و تحقیق قرار گیرد. بنابراین پیشنهاد می‌شود در تحقیقات آتی، تأثیر نوع قرارداد منعقده بر سودآوری طرح احداث واحد تبدیل گاز طبیعی به فراورده  های مایع مورد بررسی قرار گیرد.
7- با توجه به فناوری  های موجود، امکان تولید فرآورده  های مختلف وجود دارد، غیر از فراورده-های مورد بررسی در این تحقیق، می  توان تولید فرآورده  هایی چون دی متیل اتر و متانول را با تأکید بر بازارهای جنوب شرق آسیا مورد بررسی قرار داد.

 

Animated-Bullet-DiamondBlueDark 1391                                                                                                         bazgasht

 

عنوان پایان نامه

پیشنهاد پژوهش

بررسی رابطه بین قیمت جهانی طلا و نفت خام  در دوره زمانی 2011-1994

 با توجه به اینکه حوزه مورد بررسی این تحقیق جهانی و به صورت کلی بوده است پیشنهاد می  شود اثر تغییرات قیمت نفت بر بازار طلا در کشورهای مختلف به خصوص کشورهای صادرکننده نفت  خام مورد بررسی قرار گیرد.
2- با توجه به حساسیت متفاوت بخش  های مختلف اقتصاد به قیمت نفت و طلا، پیشنهاد می  شود در مطالعات آینده به بررسی چگونگی ارتباط بخش  های مختلف اقتصاد یک کشور با بازارهای نفت و طلا پرداخته شود.
3- ما در این تحقیق به بررسی رابطه قیمتی متغیرها پرداختیم، پیشنهاد می  شود بررسی ارتباط نوسانات این متغیرها نیز مورد توجه قرار گیرد.

آزمون تجربی الگوی فاما در بورس اوراق بهادار ایران با استفاده از روش ARDL

بر اساس نتایج این تحقیق علاوه بر پیشنهاد افزایش طول دوره  ي زمانی براي تحقیقات آینده، بررسی اثر سایر متغیرهاي بازار سرمایه مانند حجم مبادلات و ارزش بازاري سهام شرکت  ها نیز مورد تاکید است. همچنین با توجه به اثرگذاري عوامل متعدد داخلی بر تغییرات شاخص قیمت سهام، براي کاهش اثرات عوامل جزئی و کوتاه  مدت بر شاخص قیمت سهام، استفاده از فیلترهاي مناسب هموار کننده  ي داده  هاي سري زمانی بهتر است. علاوه بر آن، بررسی روند اثرگذاري شاخص قیمت بازار سرمایه در چند کشور منتخب) از جمله بورس اوراق بهادار کشورهاي مجاور (بر شاخص قیمت سهام بورس تهران براي تکمیل نتایج، مفید است.
2- در این تحقیق به علت این  که هدف تحقیق بررسی الگوی فاما بود، عوامل کلان دیگری از جمله اخبار سیاسی و منازعات بین کشورها که در ریسک سسیتماتیک موثر هستند و رابطه بین متغیرهای اقتصادی و بازدهی سهام را تحت تأثیر قرار می  دهند، بررسی نشد. پژوهش  گران در مطالعات آتی می-توانند متغیرهای سیاسی را نیز در مدل لحاظ نمایند. چون ممکن است بازار بورس اوراق بهادار کشور در دوره زمانی مشخصی بیشتر از اقتصاد، تحت تاثیر سیاست و مسایل سیاسی قرار گرفته باشد.
3- برآورد یک مدل جامع برای بورس اوراق بهادار تهران با کمک الگوهای جدید اقتصاد سنجی که کلیه دارایی  های جانشین نظیر مسکن، اتومبیل، طلا و ارز را نیز وارد الگو   کند.

بررسی رابطه بین مصرف فرآورده  های عمده نفتی و کارایی اقتصادی بخش صنعت کشورهای منتخب صادرکننده و واردکننده نفت

 در مطالعه حاضر کشورهای صادر کننده و وارد کننده نفت، جامعه مورد مطالعه بودند. پیشنهاد
می  شود این مطالعه از لحاظ سطح توسعه  یافتگی کشورها بررسی شود. بدین منظور توصیه می  شود از تقسیم  بندی صندوق بین المللی پول (
IMF ) برای انتخاب کشورها استفاده شود.
2- به پژوهشگران پیشنهاد می  شود این رابطه را در صنایع مختلف کشور با استفاده از کدهای مختلف 2رقمی و 3 رقمی
ISIC بررسی کنند.
3- در این مطالعه از روش
GMM پویا برای آزمون فرضیه استفاده شد. در مدل  هایی که متغیر وابسته آن  ها دارای دو حد مشخص می  باشد (که نمرات کارایی نیز چنین است)، می  توان از مدل توبیت پویا نیز استفاده کرد. لذا پیشنهاد می  شود در مطالعات آتی این موضوع در نظر گرفته شود. 

بررسی نقش کیفیت حکمرانی بر صادرات صنعتی در کشور‌های منتخب منا

 بررسی علل پایین بودن شاخص‌های حکمرانی خوب در کشورهای عضو منا
ü بررسی اثر حکمرانی خوب بر آزادسازی تجاری و جهانی شدن
ü بررسی مقایسه‌ای شاخص‌های حکمرانی خوب  بانک جهانی
ü بررسی اثر حکمرانی خوب بر کاهش رانت نفتی و بیماری هلندی
ü جستجوی  نقش حکمرانی خوب بر صادرات محصولات کشاورزی

بررسی وقف پول و آثار اقتصادی آن با تأکید بر فقر و اشتغال

وارد کردن سایر متغییرهای کلان اقتصادی(همچون رشد اقتصادی و تولید ناخاص داخلی، تورم و‌.‌.‌.‌.) که به طور بالقوّه می‌توانند تحت تأثیر اجرایی شدن وقف پول تغییر کنند‌.
2. ارائه مدل  های عملیاتی و اقتصادی بیشتری در زمینه  ی وقف پول برای ایجاد انگیزه  های بیشتر در جهت گام برداشتن تصمیم  گیران و سیاست گذاران در جهت اجرایی کردن وقف پول در کشور‌.

مقایسه ارزیابی اقتصادی صادرات گاز طبیعی مایع  شده (LNG)
و گاز به فرآورده  های مایع (
GTL) برای ایران

 با توجه به این  که تا کنون صادرات گاز از طریق خط لوله تنها روش صادرات گاز دولت بوده است؛ ارزیابی اقتصادی و بررسی صادرات گاز از طریق خط لوله در مقایسه با LNG و GTL موضوعی مهم و حائز اهمیت است.
2- تحلیل اقتصادی استفاده از فناوری
LNG در بخش داخلی برای تأمین نیاز گاز مناطق دور افتاده و کوچک به جای استفاده از خط لوله در این مناطق نیز موضوعی با اهمیت برای سیاستگذاران بخش گاز در داخل کشور می  تواند باشد.
3- مقایسه اقتصادی بین فناوری  
LNG برای استفاده داخلی در کشور به جای صادرات نیز موضوعی قابل تأمل و پر اهمیت برای بررسی است.
4- بررسی فناوری  
GTL با استفاده از مقایسه و ارزیابی اقتصادی تولید فرآورده  های مختلف، نیز مطالعه  ای مفید برای بررسی بهترین و سودآورترین ترکیب تولیدات فرآورده  های حاصل از این فناوری خواهد بود.
5- بررسی ارزیابی و مقایسه اقتصادی بین دو فناوری
GTL و LNG با استفاده از مخزن و میدان گازی مورد استفاده می  تواند پژوهشی مناسب جهت بررسی بهترین مکان  ها با توجه به شرایط محیطی  برای بهره  برداری از این فناوری  ها باشد.
6- از آنجا که هزینه   سرمایه  گذاری تأسیسات عاملی مهم در سودآوری این گونه طرح  ها می  باشد بررسی و تحلیل اقتصادی احداث واحدهای
GTL  و LNG با توجه به نحوه تأمین مالی  نیز موضوعی در خور توجه برای انجام تحقیقات آتی است.
7- مقایسه اقتصادی بین روش  های نوین تبدیل گاز طبیعی همچون  
NGHبا GTL و LNG می  تواند پژوهشی تازه در این زمینه باشد.

اثر باز بودن تجاری و مصرف انرژی بر بهره  وری کل عوامل تولید در صنایع بزرگ ایران (دوره1388-1382)

 بررسی رابطه بین باز بودن تجاری بر سطح  بهره  وری کل عوامل تولید در صنایع استان منتخب
• بررسی بین رابطه باز بودن تجاری و بهره  وری کل عوامل تولید در بین کشورهای منتخب
• بررسی اثر سرمایه انسانی از نوع سلامت و بهداشت بر سطح بهره  وری کل عوامل تولید
• بررسی نقش تحصیلات عالی (به تفکیک جنسیت) در بهبود بهره  وری کل عوامل تولید.
• بررسی اثر سرمایه انسانی از نوع سلامت و بهداشت بر رشد بهره  وری کل عوامل تولید
• بررسی رابطه بین باز بودن تجاری بر رشد و سطح  بهره  وری کل عوامل تولید
• با توجه به استفاده از الگوی داده  های پانلی ایستا در این مطالعه، پیشنهاد می  شود مدل  ها به روش الگوی پویای پانل نیز مورد مطالعه و بررسی قرار بگیرند.

    ارزیابی اقتصادی استفاده از انرژی برق خورشیدی(فتوولتائیک) وبرق فسیلی
در مصارف خانگی

 ارزیابی اقتصادی استفاده از برق خورشیدی از دیدگاه تولید کننده و دولتv بهینه  سازی هزینه  ها و منافع استفاده از سیستم  های فتوولتائیک
v کمی کردن شاخص  های کیفی و لحاظ نمودن آن  ها در ارزیابی اقتصادی سیستم  های فتوولتائیک از دید بحث  های زیست محیطی.

برآورد میزان افزایش كارايي دانش آموزان درنتیجه ارائه بازخورد عملکرد نسبی به آنها

با توجه به این که ارائه بازخورد بر عملکرد دانش  آموزان تاثیر مثبت داشته است به سازمان آموزش و پرورش پیشنهاد می  شود که هنگام ارائه کارنامه دانش  آموزان به آنها، بازخورد در کارنامه آنها درج شود.
برای پژوهش  های آینده پیشنهاد می  شود که روش ارائه بازخورد عملکرد در بخش  های کشاورزی، صنعت و بانکداری مورد استفاده قرار گیرد.
همچنین می  توان این روش را برای مقایسه دوکلاس یا دو مدرسه به کار گرفت تا از این طریق باعث تقویت روحیه کار جمعی در دانش  آموزان شود.
در این پژوهش از مدارس دو ناحیه آموزش و پرورش که دارای شرایط اقتصادی و اجتماعی تقریبا یکسانی بودند برای نمونه گیری استفاده شد برای مطالعات آتی می  توان از مدارس نواحی مختلف با شرایط متفاوت اقتصادی و اجتماعی استفاده نمود.

اندازه  گیری قدرت بازار برق ایران با استفاده از یک الگوی انحصار چندجانبه  ی پویا

 با توجه به شرایط خاصی که توابع مورد استفاده در الگوی برسناهان- لو باید داشته باشد، که به طور مفصل در مقاله  ی لو آمده است توصیه می  شود از توابع غیر خطی که در اقتصاد بسیار کاربرد دارند استفاده شود. به عنوان مثال توابع تقاضا و هزینه  ی کاب داگلاس و ترانسلوگ استفاده کرد.
2) می  توان از این روش به صورت داده  های مقطعی برای تک تک واحدهای تولیدی استفاده کرد. لذا پیشنهاد می  شود این الگو به صورت داده  های تابلویی نیز به کار گرفته شود.
3) می  توان از این الگو برای بازارهای دیگر هم استفاده کرد. پیشنهاد می  شود بادر نظر گرفتن  شرایط این الگو پیشنهاد می  شود در سایر بازارها به کار گرفته

بررسی اثر توسعه مالی بر انتشار گاز CO2 در ایران

تخصیص درصدی از وام‌ها به فعالیت‌های R&D بنگاه‌ها در زمینه بهبود تکنولوژی. 
2. نظارت دقیق بر وام  های اعطایی در زمینه بهبود تکنولوژی و تحقیق و توسعه در صنایع دریافت  کننده وام.
3. ایجاد مشوق‌های بانکی (ارزی- ریالی) برای بنگاه‌هایی که در زمینه تکنولوژی‌های دوستدار محیط زیست، فعالیت انجام می‌دهند.
4. تخصیص درصدی از وام‌ها به صنایع برای بهبود تکنولوژی‌های موجود و تغییر آن‌ها به تکنولوژی‌های دوستدار محیط زیست.

بررسی ارتباط بین سطح آموزش زنان و توسعه انسانی

با مروری بر مطالعات گذشته و توجه به کمبودهایی که در زمینه ی مطالعات اقتصاد توسعه مشاهده می شود و همچنین در نظر گرفتن نکاتی که در خلال کارهای انجام شده در این مطالعه ظاهر می شود، به نظر میرسد مطالعات آینده میتواند در محورهای زیل انجام پذیرد :

1) بررسی تطبیقی آموزش مردان و زنان در توسعه ی انسانی
2) بررسی تأثیر آموزش زنان بر رشد اقتصادی
3) بررسی تأثیر آموزش زنان بر توسعه ی کشورهای اسلامی

بررسی ارتباط بین فراوانی منابع و توسعه مالی با توجه به شاخص حکمرانی خوب: مطالعه موردی کشورهای منتخب صادرکننده نفت

در این قسمت چندین مورد از مسائلی که محقق در حین انجام تحقیق با آن مواجه بوده و بررسی آن با توجه به کمبود زمان و سایر محدودیت  ها میسر نبوده معرفی می  گردد. امید است با تلاش  های بعدی نواقص بیشمار این مطالعه کاسته شود.
1) با توجه به این  که در این مطالعه بخش بانکی مورد بررسی قرار گرفته است و از آن  جا که توسعه مالی یک مفهوم چند بعدی است و به غیر از بخش بانکی، بخش بورس را نیز در برمی  گیرد، لذا پیشنهاد می  گردد در مطالعات آتی به بررسی ارتباط بین فراوانی منابع و شاخص  های مختلف در بخش بورس پرداخته شود.
2) می  توان از روش  های پانل پویا و هم  انباشتگی برای برآورد رابطه کوتاه  مدت و بلندمدت بین فراوانی منابع و عوامل تأثیرگذار دیگر بر توسعه مالی استفاده نمود.
3) از آن  جا که در این تحقیق اثر کیفیت نهادی بر توسعه مالی با توجه به تفکیک کشورها براساس رتبه حکمرانی مورد ملاحظه قرار گرفت، لذا مناسب است در مطالعات آتی مستقیماً میزان و نحوه  ی اثرگذاری دقیق کیفیت نهادی (که شامل شش شاخص حق اظهارنظر و پاسخگویی، کیفیت قوانین و مقررات، ثبات سیاسی، اثربخشی دولت، کنترل فساد و حاکمیت قانون) بر توسعه مالی مورد توجه قرار گیرد.
4) پیشنهاد می  شود در مطالعات آتی، به بررسی اثرات مستقیم و غیرمستقیم فراوانی منابع (از طریق کانال کیفیت نهادی) پرداخته شود.
5) استفاده از مدل  های غیرخطی که در اقتصاد کاربرد زیادی دارند برای تبیین رابطه بین کیفیت نهادی و توسعه مالی در مطالعات آتی پیشنهاد می  گردد.

بررسی اطلاعات نامتقارن در صنعت بیمه  ي اتومبیل
"شواهدي از بازار بيمه  ی اتومبيل شهر مشهد"

 يكي از مواردي كه مي  تواند به توسعه و بررسي بهتر نامتقارني اطلاعات در صنعت بيمه كمك كند، تفكيك انتخاب نامساعد از مخاطرات اخلاقي مي  باشد. در مواردي مي  توان با تكيه بر نوع سيستم قيمت  گذاري بيمه و طراحي مدل مناسب، به اين موضوع دست يافت. زماني  كه شركت  هاي بيمه با استفاده از سابقه  ي رانندگي فرد، اقدام به نرخ  گذاري مي  كنند و در  صورتي  كه فرد سابقه  ي تصادف داشته باشد، اين امر باعث افزايش نرخ بيمه  ي دريافتي از فرد و يا افزايش كاستني براي تصادفات بعدي مي-گردد، كه مي  توان گفت، انگيزه  ي فرد با افزايش تصادفات و افزايش هزينه  هاي ناشي از آن، كاهش مي  يابد، كه نشان دهنده  ي وجود مخاطرات اخلاقي بوده كه با سياست قيمت  گذاري كاهش يافته است.
- انجام فعاليت  هاي پژوهشي جهت تعيين كشش تقاضاي بيمه براي بيمه  هاي مختلف، كه به  نظر مي  رسد در  صورت ارائه  ي بيمه  نامه  هاي مختلف با قيمت  هاي مختلف در بيمه  ي بدنه، بتوان افراد بيشتري را جذب نموده و افزايش چشم  گيري در توسعه و حتي سودآوري صنعت بيمه به  وجود آورد.
- موضوع تحقيق حاضر، بررسي انتخاب نامساعد در صنعت بيمه  ي اتومبيل مي-باشد، در  حالي  كه نامتقارني اطلاعات ، در بسياري از بازارهاي بيمه  ي ديگر نيز وجود داشته و قابل بررسي تجربي مي  باشد كه مي  توان از آن به قراردادهاي بيمه  ي عمر، بيمه-ي آتش سوزي، بيمه  ي بهداشت و درمان و قراردادهاي كاري اشاره نمود.
- يكي از آزمون  هايي كه مي  تواند در جهت افزايش قوت و صحت وجود اطلاعات نامتقارن در صنعت بيمه، مورد آزمون قرار بگيرد، مقايسه  ي انتخاب بيمه در چندين منطقه  ي مختلف جغرافيايي مي  باشد كه از نظر ريسك و احتمال تصادف با هم ديگر متفاوت مي  باشند كه انتظار مي  رود افرادي كه در مناطق با احتمال بالاي تصادف زندگي مي  كنند، اقدام به انتخاب بيمه با پوشش بالاتر نمايند.

بررسی اقتصاد سنجی و سیستم خاکستری انتشار co_2 در ایران

در طول زمان طرح  های مختلفی برای کاهش آلودگی هوا در ایران به خصوص در کلان شهرهایی هم  چون تهران اجرا گشته است. وجود ساختار نهادی قوی جهت سیاست‌ها و برنامه‌های متعدد، اجرای موفق این
طرح  ها را به دنبال خواهد داشت. لذا تلاش برای افزایش مشارکت شهروندان، افراد ذی نفع، سیاست گذاران، جامعه دانشگاهی، صاحبان صنایع و نمایندگان سازمان‌های مردم نهاد جهت افزایش همکاری و هم  فکری از طریق برگزاری کارگاه‌های تخصصی و همایش (برای آموزش و مشارکت) ضروری است. این امر جهت  آگاهی جمعیت و مشارکت فعال افراد ذینفع، برای پذیرش سیاست‌های کنترل آلودگی لازم و مهم می  نماید.
از سوی دیگر سیاست  های کاهش مصرف انرژی تنها راه تضمین سطح مطلوب و معینی از کیفیت محیط زیست همگام با سطح مطلوبی از رشد اقتصادی نمی  باشد. با توجه به ادبیات موضوع و در نظر گرفتن اثر تکنیک، دو راهبرد می  تواند مطرح شود: روش اول، ارتقای فناوری استفاده از نفت و گاز و انرژی  های فسیلی جهت افزایش کارایی انرژی و کاهش آلاینده  های محیط زیست می  باشد. یکی از فناوری  ها جامد کردن کربن حاصل از احتراق است که سرمایه  گذاری عظیمی را نیاز دارد و تولیدکنندگان از استفاده آن پرهیز می  کنند. روش دوم، استفاده بیش  تر از حامل  های انرژی تجدیدپذیر و سوخت  های پاک است که در صورت افزایش بهای فرآورده  های نفتی، توجه به این راه  کار جلب می  شود. با در نظر گرفتن ترکیب سوخت  ها و این  که زغال بیش از نفت و نفت بیش از گاز طبیعی آلودگی ایجاد می  کند، امکان کاهش انتشار دی  اکسید کربن حامل  های انرژی وجود دارد. همچنین با توجه به این  که رشد اقتصادی باعث ایجاد آلودگی می  شود و از طرفی کاهش رشد منطقی نمی  باشد، لذا سیاست  های کاهش آلاینده  ها باید هزینه  های اولیه و کارایی سرمایه  گذاری را در نظر بگیرد. بر این اساس باید مقیاس دقیق آلاینده  های ایجاد شده توسط بخش  ها وصنایع مختلف تعیین شود تا بتوان به
نتیجه  گیری صحیح در این زمینه دست یافت.
در زمینه پیشنهادهای مطالعاتی می  توان گفت از آن  جایی که کلان شهر  ها سهم بسزایی در میزان آلودگی و تخریب محیط زیست دارند و همچنین به دلیل تمرکز صنعت در این نواحی و حجم بالای درآمد ایجاد شده لذا پیشنهاد می  گردد مدلی که بتواند اثر تغییر فن  آوری و تغییر روش تولید را منظور کند و تغییر سهم عوامل تولید را در نظر بگیرد، جهت سنجش آلودگی مورد استفاده قرار گیرد. همچنین در جهت پیش  بینی متغیرها علاوه بر به  کارگیری مدل  های
GM(n,m)  می  توان از مدل  های تلفیقی و هیبریدی جهت پیش  بینی بهتر کمک گرفت.
 در پایان ذکر این نکته ضروری است که این تحقیق محدودیت  هایی را نیز در بردارد. از آن   جمله می-توان به کمبود اطلاعات و داده  های لازم و همچنین محدود بودن بازه مورد مطالعه و در نتیجه عدم استفاده از متغیرهای مؤثر دیگر در میزان آلودگی اشاره کرد. لذا نتایج حاصل از این تحقیق باید با احتیاط بیشتری مورد تفسیر قرار گیرد.

بررسی تأثیر بی  ثباتی نرخ ارز بر صادرات برخی از محصولات عمده کشاورزی (مطالعه  ی موردی کشورهای منتخب)

 با توجه به این  که در این مطالعه تقاضای صادرات و تنها یک بعد مورد بررسی قرار گرفته است و از آن  جا که صادرات یک مفهوم چند بعدی است و به غیر از تقاضای صادرات، عرضه صادرات را نیز در برمی  گیرد، لذا پیشنهاد می  شود در مطالعات آتی به بررسی ارتباط بین بی  ثباتی نرخ ارز واقعی و عرضه صادرات پرداخته شود.
2) می  توان از الگوی داده  های تابلویی پویا و همگرایی بلندمدت برای برآورد رابطه بلندمدت و کوتاه  مدت بین بی  ثباتی و عوامل تأثیرگذار دیگر بر تقاضای صادرات استفاده نمود.
3) استفاده از مدل  های غیرخطی که در اقتصاد کاربرد زیادی دارند برای تبیین رابطه بین بی  ثباتی نرخ ارز واقعی و صادرات در مطالعات آتی پیشنهاد می  شود.
4) به دلیل اینکه بحث تعرفه و عضویت در
WTO نیز در تقاضا برای صادرات کشورها از اهمیت به سزایی برخوردار است بهتر از در مطالعات بعدی تأکید بیشتری بر این عوامل صورت گیرد.

بررسی تأثیر تجارت خارجی صنایع کارخانه  ای بر رشد صنعتی
در ایران طی دوره 89-1355

در این مطالعه اثر تجارت خارجی صنایع کارخانه  ای بر رشد بخش صنعت بررسی شد. در مطالعات بعدی می  توان این اثر را بر سایر بخش  های اقتصادی نیز مورد بررسی قرار داد.
2. بررسی اثر تجارت خارجی صنایع کارخانه  ای بر رشد ارزش افزوده صنایع مختلف نیز، پیشنهاد می  شود.

بررسی تأثیر سرمایه  گذاری در بخش صدا و سیما بر سرمایه اجتماعی در ایران

با توجه به اینکه در این تحقیق رابطه بین سرمایه  گذاری در بخش صدا و سیما با سرمایه اجتماعی انجام پذیرفته است، در روند انجام پژوهش مشخص گردید که زمینه  های بسیاری چه از نظر روش و متغیرهای مورد مطالعه وجود دارد که می  توان با انجام این مطالعات با استفاده از روش  های مختلف پژوهشی بر روی نمونه  های مختلف مطالعاتی، به شناسایی عوامل مؤثر در بهتر شدن تولیدات رسانه  ای و اثرات آن بر مؤلفه  های سرمایه اجتماعی پرداخت.
از جمله این راهکارها که برای طرح  های پژوهشی آینده و تکمیل این فرایند توصیه می  شوند، می  توان به موارد ذیل اشاره نمود:
 انجام مطالعات تطبیقی در مورد رسانه  های دیگر و یا در مورد اجتماعات مکانی متفاوت مانند روستا و شهرهای مختلف با ویژگی  های خاص خود.
• انجام مطالعات طولی و
panel با هدف فهم تأثیر فرایندهای اجتماعی و دوره  های زندگی بر ارتباط مردم با رسانه  ها و اعتماد آنها.
• تحلیل ثانویه از نتایج نظرسنجی  ها در خصوص رضایت از برنامه  های صدا و سیما.
• تحلیل محتوای کمی و کیفی برنامه  های صدا و سیما ماهواره  ای و تأثیر آن بر مؤلفه  های سرمایه اجتماعی.
• انجام مصاحبه  های متمرکز گروهی در بین گروه  های مختلف جامعه و احصاء نیازمندی  های صدا و سیما جهت ارائه به برنامه  سازان برای ساخت برنامه  های جدید.

بررسی تنگناهای توسعه نیافتگی کشورهای اسلامی با تاکید بر مذهب اسلام و منابع طبیعی

 وارد کردن سایر متغیرهای موثر در توسعه همچون شرایط جغرافیایی و آزمون آن‌ها.
2. بررسی شاخص‌های دیگر توسعه و ارتباط آن با اسلام.

بررسی چگونگی تعامل بین بهره‌وری کل عوامل تولید و رفاه اجتماعی در ایران

   برای ادامه مطالعه و تحقیق پیرامون موضوع رفاه و بهره‌وری می‌توان پیشنهادهای زیر را ارائه کرد:
استفاده از نظریات اقتصاددانان به منظور طراحی شاخص‌های جدید رفاه و محاسبه آن‌ها با استفاده از روش‌های اکتشافی برای اقتصاد ایران.
محاسبه‌ی شاخص ترکیبی رفاه سن برای کشورهای مختلف و مقایسه‌ی سطح رفاه کشورها.
مطالعه پیرامون عوامل اثرگذار بر افزایش انگیره‌ی نیروی‌کار در جهت افزایش بهره‌وری نیروی‌کار.
بررسی چگونگی اثرگذاری بهره‌وری کل عوامل تولید بر بهبود وضعیت توزیع درآمد در اقتصاد ایران
محاسبه و مقایسه‌ی اثر بهره‌وری جزئی (سرمایه، نیروی کار و انرژی) بر درآمد سرانه و توزیع مناسب آن در اقتصاد ایران.
بررسی نتایج حاصل از آزادی‌های سیاسی و اقتصادی بر بهبود بهره‌وری در اقتصاد ایران و مقایسه‌ی آن با کشورهای در حال توسعه.
بررسی کانال‌های اثرگذاری آزادی اقتصادی بر افزایش بهره‌وری سرمایه.

بررسی رابطه بین صنعتی شدن و کارایی انرژی بخش صنعت در ایران

با توجه به نتایج به دست آمده، پیشنهادهای زیر ارائه می  شود:
1. با توجه به اینکه ارزش افزوده صنعت تأثیر منفی بر کارایی انرژی داشته است، سرمایه  گذاری در بخش انرژی، نوسازی تکنولوژی  ها و خارج شدن از فرآیندهای کهنه در بخش صنعت توصیه
می  شود. به نظر می  رسد طی سالیان متمادی به جهت عوامل مختلف از قبیل ارزان بودن نسبی قیمت انرژی، استهلاک شدید ماشین آلات سرمایه  ای انرژی  بر، عدم وجود الگوی استاندارد مصرف انرژی در کشور و مسائل مربوط به فقر تکنولوژیکی و عدم سرمایه  گذاری اساسی در این زمینه ساختار تولیدی در کشور به سمت انرژی  بری بیش  تر سوق داده شده است. بنابراین، تغییر ساختار تولید و تدوین استراتژی  های مناسب با عملکرد بخش صنعت و نیز اعمال سیاست  های کاهش مصرف انرژی در این بخش باید مورد توجه قرار گیرد. زیرا بهبود کارایی، مستلزم تغییر در ساختار تولیدات و نوآوری و اصلاحات اساسی در نظام مدیریت تولیدی کشور است. حرکت در جهت تعمیق فرآیند توسعه صنعتی و نیل به اقتصاد بدون اتکا به درآمدهای نفتی، علاوه بر اصلاحات ساختاری اقتصادی، سرمایه  گذاری  های گسترده، نوسازی و تحول بخش صنعت برای تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر، با سرمایه  گذاری در جهت استفاده از تکنولوژی  های پیشرفته، پیوند نزدیک دارد.
2. حمایت از تولیدکنندگان و فعالان در بخش صنعت و نیز فراهم نمودن زمینه برای مشارکت هرچه بیش  تر بخش خصوصی انگیزه استفاده از تکنولوژی  های برتر در نظام تولیدی کشور را فراهم خواهد کرد.
3. همچنین توجه به مديريت مصرف انرژي جهت بهبود كارايي انرژي و كاهش مصرف انرژي و اتخاذ استراتژی   مدون، که بتواند اهداف مورد نظر در بخش انرژی را با اهداف دیگر بخش  ها در سطح کلان هماهنگ نماید ضروری است.
4. به علت تأثیر مثبت موجودی سرمایه به ازای هر واحد انرژی، پیشنهاد می  شود برای کنار گذاشتن تجهیزات فرسوده و از کار افتاده، سرمایه  گذاری بیش  تری در زمینه استفاده از ماشین آلات و تجهیزات با تکنولوژی پیشرفته  تر و با مصرف انرژی کمتر انجام شود.
5. از آنجا که متغیر نیروی کار به ازای هر واحد انرژی، تأثیر مثبتی بر کارایی انرژی دارد، باید نیروی کار بیش  تر و ماهرتری در بخش صنعت به خدمت گرفته شود.
6. با توجه به اینکه تغییرات قیمت نتوانست تأثیری بر کارایی انرژی بخش صنعت داشته باشد، اما در عین حال طبق مبانی نظری، با افزایش سطح قیمت می  توان تا حدی مصرف انرژی را کاهش داد. منوط بر آنکه قیمت نهاده  های جانشین تا آن حد افزایش پیدا نکنند، که این تأثیر را خنثی نمایند. لازم به ذکر است که عدم اثرگذاری قیمت انرژی در این دوره زمانی خاص بوده که قیمت کاملاً غیر واقعی و اندک بوده است. اما با اجرای هدفمندی یارانه  ها قطعاً متغیر قیمت در تصمیم بنگاه  ها در جایگزینی ماشین آلات کاراتر مؤثر خواهد بود.
7. نتایج حاصل از علیت هشیائو وجود علیت یک  سویه از صنعتی شدن به کارایی انرژی را تأیید
می  نماید. از آنجا که صنعت، موتور محرکه زیربنای تحریکات توسعه  ای در هر کشور است و دسترسی به یک تکنولوژی جدید و پیشرفته به دنبال پیشرفت  ها و تحولات صنعتی، موجبات کاهش مصرف انرژی و در نتیجه افزایش کارایی آن را فراهم خواهد کرد. لذا رهیافت  های بهبود کارایی، در سایه برنامه  ریزی و اتخاذ سیاست  های مناسب در جهت اجرای صحیح استراتژی  های توسعه صنعتی تجلی خواهد یافت.
 

" بررسی عوامل مؤثر بر مهاجرت از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به کشور ایالات متحدۀ آمریکا "

پیشنهاد می شود در تحقیقی دیگر به مقایسۀ مهاجرت های مردان و زنان از کشورهای در حال توسعه و یا به طور اخص مهاجرت های مردان و زنان از ایران به مقصد کشورهای توسعه یافته پرداخته شود (چنین تحقیقی برای کشورهای توسعه یافته صورت گرفته است).
از آنجایی که مهاجرت خصوصاً از کشورهای در حال توسعه می‌تواند از مشکلات جمعیتی، اشتغال و نیز بحران‌های سیاسی و اجتماعی آن کشور بکاهد. پیشنهاد دیگر این است که با در نظر گرفتن کشورهای در حال توسعه یا فقط ایران می توان مهاجرت را به عنوان متغیر مستقل در نظر گرفت و اثر آن را بر روی متغیری همچون تولید ناخالص داخلی، بیکاری، رشد جمعیت و سایر متغیرهای اقتصادی یا اجتماعی بررسی کرد. البته در کنار مهاجرت به خارج از کشور می توان مهاجرت به داخل کشور را هم به عنوان متغیر مستقل به این مورد افزود.  

بررسی کارایی مدل  های یادگیری ماشین و ترکیب آن  ها با استفاده از الگوریتم ژنتیک برای پیش  بینی کوتاه مدت نرخ ارز در ایران و مقایسه  ی آن با الگوی سری زمانی ARIMA

 بکارگیری مجموعه متغیرهای تأثیرگذار بر نرخ ارز به عنوان متغیرهای توضیحی و مقایسه نتایج با شرایطی که تنها از سری زمانی به عنوان منبع اطلاعاتی استفاده می  گردد.
• استفاده از الگوهای غیرخطی اقتصادسنجی برای پیش بینی نرخ ارز و مقایسه نتایج آن با الگوهای هوش مصنوعی و الگوهای خطی اقتصادسنجی.
• این مطالعه در روش ترکیبی تنها از روش های مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده کرده است، پیشنهاد می گردد در مطالعات آتی از روش های اقتصادسنجی علی الخصوص الگوهای غیرخطی در کنار روش های مبتنی بر هوش مصنوعی به عنوان یکی از روش های موجود در ماشین پیش  بینی کننده استفاده شود.
• می  توان از انواع دیگر الگوریتم  های بهینه  یابی از قبیل الگوریتم بهینه  سازی گروه مورچه  ها  (
ACO)، روش بهینه  سازی ازدحام ذرات  (PSO)، الگوریتم سرد شدن تدریجی فلزات  (SA)، الگوریتم اجتماع زنبورهای عسل مصنوعی  (ABC)، الگوریتم کرم شب  تاب  (FA)، الگوریتم قطرات آب هوشمند  (IWD) و ... به جای الگوریتم ژنتیک در ساختار ماشین پیش  بینی کننده به منظور دستیابی به روش ترکیبی استفاده کرد.
• روش ترکیبی پیشنهادی روشی کارا و قدرتمند برای پیش  بینی متغیرهای مختلف است. لذا پیشنهاد می  شود از این روش در سایر مطالعات نظیر پیش  بینی تقاضا، قیمت سهام، قیمت طلا، قیمت نفت و ... مورد استفاده قرار گیرد.

بررسی مقایسه  ای اثر اقتصاد دانش  محور بر توسعة انسانی در کشورهای با توسعة انسانی بالا، متوسط و پایین بین سال  های 2009- 2000

گسترش زیرساخت  های فناوری اطلاعات و ارتباطات توسط نهادهای ذیربط و حمایت از فعالیت-هایی که سبب افزایش سهم دانش در تولیدات و خدمات کشور می  شود ضروری به نظر می  رسد، زیرا می  تواند در گسترش رشد اقتصادی و به تبع آن توسعة انسانی نقش به سزایی ایفا نماید.
2- فناوری اطلاعات و ارتباطات و آموزش به عنوان اجزای رشد اقتصادی در اقتصاد دانش  محور مورد توجه قرار گیرد. همچنین توجه به گسترش کسب و کار الکترونیکی، خدمات الکترونیکی، گسترش سریع اطلاعات، استفاده از روش  های جدید بین  المللی در عرصة تجارت که می  تواند تحولی عمیق در اقتصاد به وجود آورد.
3- از آن  جا که تجارت بین  الملل اثر مثبتی بر شاخص توسعة انسانی دارد، سیاست  گذاران در کشورها باید آزادسازی تجاری را از طریق کاهش موانع تعرفه  ای و غیرتعرفه  ای اعمال کنند تا از طریق افزایش تجارت، موجبات رشد اقتصادی و توسعة انسانی را فراهم آورند. همچنین این کشورها باید در برابر سرریز فناوری  های خارجی سیاست درهای باز را اتخاذ کنند تا از این طریق بتوانند نوآوری و به دنبال آن رشد اقتصادی را افزایش دهند.
4- با توجه به اثر مثبت سرمایه گذاری مستقیم خارجی بر شاخص توسعة انسانی پیشنهاد می  شود که شرایط کسب و کار مورد نیاز شرکت  های چند ملیتی که منبع سرمایه  های خارجی هستند، فراهم گردد که شامل ارائة آموزش عمومی و زیرساخت  های لازم، ساده  سازی رویة ورود، کاهش موانع تعرفه  ای برای تجارت و کاهش هزینه  های معامله می  گردد. همچنین شناسایی دقیق امکانات و مزیت-های موجود در کشور و اشاعة آن به کشورهای خارجی و ارائة تصویری روشن از فعالیت  ها و سیاست  های تجاری اقتصاد به منظور جهت  دهی مناسب جریانات سرمایه  گذاری مستقیم خارجی از اهمیت ویژه  ای برخوردار است.
5- با توجه به تأثیر مثبت جریان سرمایه  گذاری مستقیم خارجی ورودی بر واردات تکنولوژی و توجه به این موضوع که همراه با سرمایه  گذاری مستقیم خارجی، علاوه بر منابع مالی، امکان ورود تکنولوژی نیز به کشور فراهم می  گردد، دولت می  تواند سیاست  هایی را در پیش گیرد تا موجبات جذب سرمایه-گذاری خارجی بیشتر در کشور را فراهم آورد، تا ضمن افزایش واردات در صنایع فوق، زمینه  ی دستیابی به دانش  های   فنی در این حوزه نیز فراهم گردد.   
6- بومی شدن دانش و فناوری وارداتی از طریق واردات کالاهای صنعتی سبب سرریز فناوری از سوی کشورهای طرف تجاری به داخل شده و در نتیجه منجر به انتقال مهارت  ها، استعدادهای مدیریتی و کارفرمایی می  شود. اما این انتقال نیازمند سرمایة انسانی مولد و کارآمد است، زیرا سرمایة انسانی می-تواند ابداعات و تحولات فناوری را در داخل کشور به کار گیرد. بنابراین نیاز به تولید سرمایة انسانی از طریق آموزش و به کارگیری سرمایة انسانی بیش از پیش اهمیت می  یابد.
7- تأثیر هزینه  های آموزشی موثر بر ایجاد سرمایة انسانی و به دنبال آن رشد اقتصادی، عامل مهمی در افزایش توسعة انسانی است. در واقع سرمایة انسانی به عنوان وسیله  ای است که نقش وارد کردن تکنولوژی از مرزها و ایجاد تکنولوژی داخلی مناسب را تسهیل می  کند. بنابراین، هزینه  های آموزشی باید در جهت ارتقای آموزش کارا و موثر که به تولید نیروی انسانی با بازدهی بالا می  انجامد،  سرمایه  گذاری شوند.
8- با توجه به نقش هزینه  های بهداشتی در حفظ و سلامت نیروی انسانی به عنوان یک عامل موثر  بر توسعة انسانی، پیشنهاد می  شود دولت  ها نسبت به این نوع هزینه  ها توجه بیشتری نشان دهند.

بررسی مکانیسم‌ قیمت‌گذاری گاز طبیعی و پیش‌بینی قیمت آن به روش‌های SSA و ARIMA در دوره زماني2012-1997

 پیش‌بینی قیمت گاز طبیعی با استفاده از روش‌های هوش مصنوعی و شبکه عصبی و برنامه‌ریزی ژنتیک
- بررسی روش‌های بهینه قیمت‌گذاری گاز طبیعی برای کشور ایران در بازارهای مختلف گاز طبیعی
- استفاده از روش تحلیل منفرد طیفی (
SSA) در سایر موضوعات مانند پیش‌بینی تقاضا، قیمت طلا، قیمت سهام، نرخ ارز و...

بررسی وجود حباب عقلایی در بازار سکه طلا در ایران

این تحقیق به آزمون حباب قیمتی در بازار سکه تمام بهار آزادی طلا  پرداخت، پیشنهاد می  شود آزمون حباب قیمتی در بازار آتی سکه و طلا مورد توجه قرار گیرد.
 2- با توجه به جدید بودن بازار آتی سکه، پیشنهاد می  شود مطالعات آینده به شناسایی هر چه بهتر چارچوب بازارآتی و چگونگی انجام معاملات و ارزش  گذاری درآن صورت گیرد.
 3- برای شناسایی هر چه بیشتر بازار طلا و سکه پیشنهاد می  شود مطالعات آینده، مشخص کند میزان تغییرات در بازار تا چه حد از متغیرهای بیرونی و درونی متاثر بوده است.
 4- در اثر تعاملات گسترده بازار سرمایه با سایر بازارهای رقیب، شاهد بروز نوسانات شدید قیمتی و بعضاً حباب دارایی در بازار سرمایه هستیم پیشنهاد می  شود در مطالعات آینده به اثرات حباب سایر بازارها مانند(بورس، ارز، مسکن ...) بر بازار سکه و طلا صورت پذیرد.
  5-در این تحقیق برای آزمون حباب قیمتی از روش هم  جمعی استفاده شد، پیشنهاد می  شود مطالعات آینده از مدل  های دیگر(مارکوف سوئچینگ) و با روش  های دیگر آزمون هم جمعی (یوهانسن) به تست وجود حباب پرداخته شود.

بررسي اثر تورّم بر رابطه بين توسعه مالي و رشد اقتصادي  

براي بررسي اثر تورّم بر رابطه  ي ميان توسعه  ي مالي و رشد اقتصادي مي  توان از ساير شاخص  هاي توسعه  ي مالي، مانند نسبت M3-M1 به GDP بر حسب درصد و يا شاخص کلّ اعتبار (Total credit) به GDP بر حسب درصد استفاده کرد. همچنين مي  توان تأثير اندازه  ي دولت و يا درجه  ي باز  بودن تجاري را بر رابطه  ي ميان توسعه  ي مالي و رشد اقتصادي بررسي کرد. به  عنوان پيشنهادي ديگر، مي  توان نرخ  هاي آستانه  ي تورّم را براي رابطه  ي ميان توسعه  ي مالي و رشد اقتصادي برآورد کرد.

بررسي اثرات آزادسازي قيمت برق بر مصرف برق بخش صنعت ايران با استفاده از الگوي تعادل عمومي قابل محاسبه (CGE)

 استفاده از ساختار تعادل عمومي با فرض وجود انحصار در ساختار توليد.
• اعمال بازدهي فزاينده نسبت به مقياس در بخش  هاي صنايع انرژي  بر و ساير انرژي  ها به دليل بالا بودن هزينه  هاي ثابت در بخش  هاي مذكور.
• ارائه  ی مدل بهينه بازتوزيع درآمدي.

بررسي نظریه آشوب در قیمت سکه طلا تمام بهار آزادی و پيش  بيني روند آن در ايران

در این تحقیق سیستم در نظر گرفته شده تنها بر اساس سری زمانی قیمت سکه تمام بهار آزادی بوده لذا می  توان جهت مقایسه نتایج، سایر متغیرهای تأثیرگذار را نیز وارد سیستم نمود و بر اساس آن نظریه آشوب را بررسی نمود و پیش  بینی را انجام داد.
-الگو استفاده شده در این تحقیق جهت پیش  بینی، الگو شبکه  های عصبی مصنوعی بوده که می  توان پیش  بینی را به روش  های غیرخطی دیگر نیز، انجام داد. همچنین می  توان چندین پیش  بینی غیرخطی انجام داده و آنها را با یکدیگر مقایسه نمود.
-با توجه به اینکه پیش  بینی بخش مهمی از تحلیل  های اقتصادی می  باشد لازم است نظریه آشوب قبل از پیش  بینی بررسی شود. لذا می  توان این نظریه را بر روی سایر متغیرهای اقتصادی نیز بررسی نمود. همچنین می  توان سایر آزمون-هایی که بیانگر نظریه آشوب می  باشند را، جهت مقایسه، انجام داد.

تحلیل سرمایه گذاری مربوط به کارایی انرژی، در صنعت فرایندی

اهمیت تجزیه و تحلیل سرمایه گذاری در کارایی انرژی با ظهور یکبارۀ شرکت هایی با تمرکز صرف بر برنامه ریزی و اجرای پروژه های صرفه جویی در انرژی، تایید می شود. شرکت های خدمات انرژی دارای فعالیتی حرفه ای می باشند که به ارائه طرح و اجرای پروژه های صرفه جویی در انرژی می پردازند. دو نتیجه مهم را می توان از فعالیت این شرکت ها به دست آورد. اول اینکه ، وجود و رشد بالای این شرکت ها حاکی از این است که تخصص محض در تجزیه و تحلیل سرمایه گذاری های کارایی انرژی، می تواند به ایجاد فرصت های شغلی عظیمی منجر شود. دوم اینکه، تجزیه و تحلیل سرمایه گذاری مربوط به کارایی انرژی، هستۀ اصلی کار اینگونه شرکت ها است، لذا این احتمال وجود دارد که این شرکت ها دارای دانش منحصر به فردی دربارۀ چگونگی تحلیل این نوع از سرمایه گذاری ها باشد. در نتیجه، با کمک رویدادهای آموزشی و گزارشهای کتبی ارائه شده توسط ESCO، می توان اطلاعاتی در مورد بهترین شیوه های تجزیه و تحلیل سرمایه گذاری ها در کارایی انرژی را به فرآیندهای بودجه بندی سرمایه ای شرکت های صنعتی نیز توزیع کرد.
در کشور ما ایران اخیرا توجهات ویژه ای‌‌ به این بخش معطوف شده بطوریکه موسساتی آموزشی و پژوهشی در حوزۀ کارایی و بهره وری انرژی شروع به فعالیت کرده اند که صنعتگران قادرند در این مراکز تحت آموزش قرار گرفته و با آخرین دستاورد‌ها و پژوهش‌های موجود در این حوزه آشنا شوند. قطعا این حرکت گام رو به جلویی برای کاهش شکاف کارایی انرژی در بخش صنعت می‌‌باشد. البته پیش از این نیز مراکزی جهت عارضه یابی‌ در خصوص مشکلات بهره وری انرژی در صنایع در نظر گرفته شده بود که با وجود تلاش‌ها و مراجعات مکرّر محقق این پژوهش، متاسفانه پاسخ و دلیل قانع کننده ای‌‌ برای تعطیلی فعالیت این مراکز حاصل نشد. قطعا یکی‌ از گام‌های مهم و بنیادی در ابتدای مسیر تحولات سازنده در حوزۀ کارایی انرژی و عارضه یابی در این مسیر، شفافیت و تبادل صحیح اطّلاعات و آمار واقعی می‌‌باشد که پیش از ادامۀ فعالیت می‌‌بایست از شرایط وجود این شرط اطمینان حاصل کرد.
محبوبیت ابزارهای تجزیه و تحلیل ساده و ناکافی سرمایه گذاری، از قبیل روش دوره بازگشت، می تواند ناشی از عوامل متعددی باشد. اول از همه اینکه، استفاده از روش دورۀ بازگشت به یک سنت در شیوه های ارزیابی سرمایه گذاری در شرکت های صنعتی تبدیل شده و بنابراین تغییر در این رفتار نیاز به تغییر فرایندهای گسترده در شرکت دارد. دوم اینکه، هنوز هم به نظر می رسد که مدیران شرکت ها روش دورۀ بازگشت را به دلیل سادگی و قابل فهم بودنش نسبت به روش ارزش فعلی خالص  ترجیح می دهند. در نتیجه، نیاز به آموزش های مدیریتی برای مدیران وجود دارد تا آن ها بیشتر از نقاط ضعف جدی این روش و فرصت های سرمایه گذاری از دست رفته ناشی از استفاده از این روش ارزیابی ساده، آگاه شوند. سوم اینکه، فرآیندهای سرمایه گذاری شرکت های صنعتی اغلب توسط مهندسان انجام می شود و همواره مشارکت بخش مالی در این فرآیندها نسبتا جزئی بوده است. درنتیجه فقدان چشم انداز اقتصادی در فرایندهای سرمایه گذاری ممکن است منجر به استفاده از روش های مالی ساده شود. بنابراین تعامل بخش های مالی و همچنین استراتژیک در ارزیابی سرمایه گذاری ها، یک عامل مهم در بهبود کیفیت تجزیه و تحلیل های سرمایه گذاری در کارایی انرژی است.
به هنگام در نظر گرفتن مفاهیم و نتایج این مطالعه ، باید به محدودیت های متعدد آن نیز توجه شود. این مطالعه صرفا بر موانع مالی پیش روی سرمایه گذاری های مربوط به کارایی انرژی متمرکز شده است؛ بدیهی است که دلایل دیگری نیز از جمله موانع سازمانی و عوامل انسانی در پس شکاف کارایی انرژی وجود دارد.
این مطالعه هیچ اطلاعاتی در مورد تاثیر اینگونه موانع دیگر در تصمیم گیری های مربوط به سرمایه گذاری های کارایی انرژی ارائه نمی دهد. علاوه بر این، محدودیت های قابل تشخیص دیگر این مطالعه از روش تحقیق آن ناشی می شود. یافته های بخش عملی این تحقیق بر اساس مصاحبه ها و مشاهدات در یک شرکت نمونه ای حاصل شده است که این مسئله می تواند تعمیم پذیری نتایج آن را قدری با مشکل مواجه کند. در نتیجه، روش های پیشنهادی اعمال شده ممکن است در شرکت های دیگر و با انواع دیگر سرمایه گذاری های مربوط به کارایی انرژی، قابلیت اجرای متفاوتی داشته باشند. این امکان وجود دارد که میزان آگاهی مصاحبه شوندگان بر پاسخ های آنها اثرگذار باشد. همچنین به هنگام در نظر گرفتن راه حل های پیشنهادی، باید به تاثیر میزان درک و تفسیر خود محقق نیز اذعان داشت. تجزیه و تحلیل ها و پیشنهاد های ارائه شده مبتنی بر دیدگاه محقق در خصوص نظریه ها و شیوه های فعلی می باشد و این بدان معنا است که نباید آن ها را به عنوان حقیقت مطلق و عاری از هرگونه خطا در نظر گرفت.
دیگر موانع موجود در پذیرش سرمایه گذاری های مربوط به کارایی انرژی، از جمله مباحث مربوط به عوامل انسانی و سازمانی، می توانند موضوع پژوهش های آتی در این حوزه باشند. روش های تجزیه و تحلیل ارائه شده در این مطالعه باید در شرکت ها و صنایع دیگر و در انواع دیگر سرمایه گذاری های کارایی انرژی نیز بکار گرفته شوند تا این نکته مشخص شود که آیا این روش ها به طور کلی یک رویکرد برتر جامع را برای تجزیه و تحلیل سرمایه گذاری ها در کارایی انرژی سامان می دهند یا خیر. با غلبه بر موانع مالی موجود در مسیر سرمایه گذاری های کارایی انرژی،  شرکت ها نه تنها قادر خواهند بود تصمیمات سرمایه ای بهتری را اتخاذ کنند بلکه آن ها از دستیابی به اهداف جهانی در حوزۀ کارایی انرژی نیز حمایت و استقبال می کنند.
لازم به ذکر است که امروزه نرم افزارهای کاربردی جالبی‌ نیز در خصوص تحلیل سرمایه گذاری هایی که به طور خاص در حوزه کارایی انرژی انجام می‌‌شوند، ایجاد شده اند. این نکته شاید بتواند در برابر آثار منفی‌ حضور مهندسان فنی در بخش‌های ارزیابی مالی‌ و اقتصادی و مدیریتی قرار بگیرد و یک نکتۀ مثبت از این همکاری بخش فنی و اقتصادی را به نمایش بگذارد. نرم افزار‌های مذکور قابلیت تعریف شرایط مختلف را دارند و پیش بینی‌ آن‌ها تحت شرایط تعریف شده حائز اهمیت می‌‌باشد. با این حال در واقعیت و در عمل هیچ توجّهی از سوی دست اندرکاران به این قبیل ابزارهای کاربردی نمی‌‌شود. یکی‌ از دلایل عدم استفاده از نرم افزار در این مطالعه نیز، ناآشنایی مدیران و صنعتگران با اینگونه ابزارها و نبود اطّلاعات مورد نیاز برای تعریف شرایط نرم افزار می‌‌باشد. با این وجود پرداختن به موضوع تحلیل سرمایه گذاری‌های مربوط به کارایی انرژی به روش نرم افزار هایی چون لیپ  می‌‌تواند موضوع پژوهش‌های آینده باشد و در ادامه‌ی این تحقیق انجام شود . باشد که از طریق ارزیابی هایی سنجیده و علمی، تصمیم های درستی اتخاذ شود تا گام های بزرگی در مسیر ارتقا کشور برداشته شود.
 

 تحلیلی بر ساختار و رقابت  پذیری صنعت پتروشیمی در ایران

تعریف یک کد خاص در رشته فعالیت  های صنعتی در سطح چهاررقمی برای صنعت پتروشیمی در ایران
تبین رابطه  ی ساختار صنعتی و رقابت  پذیری بین  المللی برای مجتمع  های پتروشیمی تحت مالکیت شرکت صنایع پتروشیمی ایران
تعیین سبد بهینه  ی صادراتی با استفاده از شاخص  های رقابت  پذیری
تعیین رفاه از دست رفته ناشی از انحصار در صنعت پتروشیمی ایران
تعیین ساختار صنعت پتروشیمی ایران پس از هدفمندی یارانه  ها و تأثیر آن بر قدرت رقابت  پذیری محصولات صادراتی آن
تعیین قدرت رقابت  پذیری صنعت پتروشیمی ایران پس از هدفمندی یارانه  ها

تخمین رابطه آزادسازی مالی و بهره  وری کل عوامل تولید بخش صنعت در ایران به روش جوهانسون جوسیلیوس

 با توجه با اینکه حوزه مورد بررسی این تحقیق فقط بهره  وری بخش صنعت ایران می  باشد، پیشنهاد می  شود تاثیرات آزادسازی بر بهره  وری کل اقتصاد ایران یا بر بخش  های دیگر بررسی شود.
2- با توجه به اثرات مثبتی که آزادسازی مالی بر اقتصاد دارد می  توان رابطه آزادسازی را با دیگر فاکتورهای کلان اقتصادی در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته مورد بررسی قرار داد.
3- از آنجا که برای تاثیر  گذاری آزادسازی مالی باید زمینه و شرایط لازم محیا باشد، می  توان توانایی و پیشرفت کشور را در این رابطه مورد بررسی قرار داد مثلا می  توان از لحاظ کیفیت نهادها، حکمرانی خوب و ... کشور را مورد ارزیابی قرار داد
4- راه  های ایجاد و ارتقاء شرایط ساختاری لازم برای یکپارچگی مالی را می  توان به عنوان یک کار تحقیقاتی مورد بررسی قرار داد.

                                      bazgasht                                                                                                                                         

 

Animated-Bullet-DiamondBlueDark 1392 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

آيكون مراجعه

608000کتاب چاپی
2430نشریه چاپی
32600پایان‌نامه
3268865منابع الکترونیکی
102سیستم‌های رایانه
23600اعضاء